معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان گفت: احتمال بستری شدن افراد مبتلا به كووید 19 در بخشهای مراقبت ویژه (ICU) یك نفر از هر 16 هزار نفر بوده اما در مورد بیماری آنفلوآنزا، یك نفر از هر 104 هزار نفر است.
دكتر "سید وحید احمدی طباطبایی" ، با اشاره به مواردی كه باعث پیك كرونا در كشور و استان كرمان شده است، گفت: عادی سازی شرایط یكی از دلایل افزایش شیوع ویروس كرونا در كشور بود ضمن آنكه به دلیل مسایل اقتصادی، مجبور به بازگشایی اصناف و ادارات بودیم كه همین امر سبب حضور مردم در مجامع عمومی گردید كه خود در انتقال ویروس در سطح جامعه موثر بود.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان ادامه داد: از سوی دیگر مردم به خاطر شرایط قرنطینه، از در خانه ماندن، خسته شده بنابراین بیمحابا و بدون رعایت پروتكلهای بهداشتی از منزل خارج می شوند كه در اوج گیری ویروس كرونا نقش موثری داشته است.
وی با تاكید برآنكه در بیماریهایی كه درمان خاص یا واكسن ندارند، رفتار اجتماعی مردم در كنترل و پیشگیری آن بیماری موثر است، تصریح كرد: كرونا اكنون در همه جای كشور شیوع پیدا كرده و دیگر كاری به روستا و شهر ندارد اما در ابتدا چون در شهرها ازدحام بیشتر بود شیوع ویروس در شهرها افزایش پیدا كرد ولی اكنون چون در روستاها و شهرهای كوچك مراسمات عزا و عروسی برگزار میشود، شیوع ویروس را در روستاها شاهد هستیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان در پاسخ به این سوال كه آیا صحت دارد كه ممكن است 70 درصد ایرانیها به كرونا مبتلا شوند؟ اظهار كرد: اگر 70 درصد مردم بگیرند یك ایمنی گروهی و دسته جمعی پیدا میشود كه این موضوع از یك جهت خوب است زیرا مثل این میماند كه واكسن زده شده باشد ولی آن چیزی كه در این بین مهم بوده، این است كه این 70 درصد در چه بازه زمانی مبتلا شوند و اگر در مدت كوتاهی تعداد زیادی به كرونا مبتلا شوند دیگر بیمارستانها پاسخگوی مراجعه كنندگان نخواهد بود.
وی افزود: با این موضوع خیلی فاصله داریم زیرا در برخی نقاط 15 تا 20 درصد و در برحی مناطق حدود 30 تا 40 درصد جمعیت به ویروس كرونا مبتلا شدهاند.
احمدی طباطبایی در خصوص استفاده از واكسن آنفلوآنزا با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز نیز به ایسنا، گفت: واكسن آنفلوآنزا را فقط گروههای خاص( افراد زیر 5 سال، افراد بالای 60 سال، زنان باردار و افرادی كه دارای بیماری های زمینهای می باشند) توصیه می شود كه استفاده كنند و سایر افراد جامعه نیازی به زدن واكسن آنفلوآنزا ندارند همچنین باید به این نكته نیز توجه داشت كه واكسن آنفلوآنزا به هیچ عنوان افراد را در برابر ویروس كرونا مصون نمیكند.
وی در خصوص اینكه آیا میتوان به داروی جدیدی كه برای درمان كرونا در اروپا مجوز گرفته است امیدوار بود؟ بیان كرد: هنوز دارویی برای درمان و مقابله با ویروس كرونا كه تایید شده سازمان بهداشت جهانی باشد، به بازار نیامده است ولی باید امید داشته باشیم.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان در بخش دیگری از صحبت های خود در گفت و گو با ایسنا از تفاوتهای ویروس آنفلوآنزا با كرونا سخن به میان آورد و اظهار كرد: آمار و ارقام نشان می دهد كه میزان مرگ و میر ناشی از ابتلا به ویروس كووید 19 نسبت به آنفلوآنزا بیشتر و سرایتپذیری این ویروس نیز به نسبت به آنفلوآنزا بیشتر است.
وی به مقایسه بیماری كرونا با آنفلوآنزا پرداخت و عنوان كرد: ویروس كووید 19 از هر یك نفر، به 2.5 نفر قابل انتقال است اما در مورد آنفلوآنزا هر یك نفر بیمار، 1.7 نفر را می تواند مبتلا كند ضمن آنكه دوره پنهان بیماری كرونا 2 تا 14 روز بوده ولی این دوره كمون برای آنفلوآنزا 2 روز است.
احمدی طباطبایی افزود: فاصله بین شروع علائم و حداكثر عفونتزایی در بیماران مبتلا به آنفلوآنزا 2 روز خواهد بود اما در كرونا همان روز میباشد اما درصد افراد مبتلا به كرونا و افراد مبتلا به آنفلوآنزا كه علایم حفیف دارند بالاست همچنین احتمال بستری شدن افراد مبتلا به كووید 19 در بخش های مراقبت ویژه (ICU)یك نفر از هر 16 هزار نفر بوده این در حالی است كه در بیماری آنفلوآنزا، یك نفر از هر 104 هزار نفر میباشد.
وی درباره میزان مرگ و میر آنفلوآنزا و كووید 19در افراد زیر 65 سال نیز گفت: 0.6 تا 2.8 درصد مرگهای ناشی از ابتلا به ویروس كرونا در افراد زیر 65 سال رخ داده این درحالی است كه در آنفلوآنزا این عدد به 80 درصد میرسد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان درباره مدت زمان تاثیر این بیماری بر افراد بیان كرد: باتوجه به اینكه این بیماری جدید بوده لذا هنوز مشخص نیست كه علایم آن تا آخر عمر در بدن افراد مبتلا شده باقی میماند یا خیر اما تاكنون موارد نشان می دهد كه بسیاری از افراد مبتلایی كه كاملا خوب شده و بهبود پیدا كرده اند، هیچ مشكلی جانبی دیگری ناشی از ابتلا به این بیماری تا این لحظه نداشتهاند.
وی معتقد است كه ایران در مقایسه با كشورهای توسعه یافته در امر مبارزه با ویروس كرونا ضعیف عمل نكرده است اظهار كرد: علیرغم مشكلات اقتصادی و تحریمهای كه اقتصاد كشور را ضعیف كرده، اما باید انصافا عنوان كرد كه جمهوری اسلمی ایران در مقابله با این ویروس خوب عمل كرده ضمن آنكه در استان كرمان نیز به واسطه اتخاذ و اجرای تصمیمات مناسب در ستاد استانی مقابله با كرونا، عملكرد قابل قبولی در مقابله این ویروس داشته ایم.
احمدی طباطبایی برلزوم حفظ فاصله فیزیكی توسط مردم حتی در خانه تاكید كرد و ادامه داد: با توجه به اینكه در فصل گرمان به سر می بریم و مردم در منازل از سیستم های سرمایشی استفاده می كنند به شدت توصیه می كنیم در هنگام استفاده از كولر، تهویهای در نظر گرفته و حتما یك پنجره و درب را باز نگه دارند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشكی كرمان ادامه داد: ویروس كرونا در هوا نیست و درنتیجه از طریق هوا نیز ویروس به منازل نفوذ نخواهد كرد بلكه ویروس از طریق دستها، دهان و بینی به داخل خانه ها نفوذ كرده بنابراین علاوت بر نظافت و شست و شوی مرتب دست ها و گندزدایی سطوح، بر رعایت فاصله گذاری اجتماعی در خانه ها تاكید داریم ضمن آنكه توصیه اكید می شود در صورت ضرورت حضور در مهمانی ها و اجتماعات، مردم از ماسك استفاده كنند.