رئیس اورژانس كشور در خصوص روزهای ابتلای خود به كرونا و شرایط كنونی شیوع این ویروس در كشور توضیحاتی ارائه كرد.
یرحسین كولیوند رئیس اورژانس كشور، درباره روزهای نخستین شیوع ویروس كرونا گفت: زمانی كه دانشجویان ایرانی برای قرنطینه از ووهان چین به ایران منتقل شدند، هتلی اجاره كردیم كه مدیر و عوامل از ترس ابتلا هتل را ترك كردند اما تكنسینهای اورژانس در صف اول مقابله با كرونا حضور داشتند.
وی ادامه داد: تكنسینهای اورژانس خطشكن بودند اما گمنام و كسی از آنها یاد نكرد. كمتر كسی از فعالیت و زحماتِ پرسنل آزمایشگاه و سیتیاسكن اسم نبرد. در تمام مدتی كه دانشجویان در هتل بودند، هتلداری و صفر تا صد كارها را تكنسینهای اورژانس انجام دادند.
رئیس اورژانس كشور در ادامه با اشاره به نحوه ابتلای خود به ویروس كرونا بیان كرد: من احساس خستگی داشتم، دكتر امیری تست سنجش اكسیژن خون انجام داد و متوجه افت سطح اكسیژن شد؛ به او گفتم دستگاهت اشتباه كار میكند، اگر سرم بزنم بهتر میشوم، با دستگاهی دیگری تست كرد كه سطح اكسیژن 55 درصد بود. اكسیژن گرفتم اما بهتر نشدم و سیتیاسكن انجام دادم. نتیجه سیتیاسكن را كه دیدم، تمام ریه سفید بود. پرسیدم این برای كدام بیمار است كه پاسخ دادند برای شما است. باورم نمیشد و آنجا بود كه پذیرفتم بستری شوم.
كولیوند درخصوص علایمی كه زمان ابتلا به كرونا همراه داشت خاطر نشان كرد: فقط احساس خستگی داشتم اما زمانی كه خواستم برای نماز مغرب وضو بگیرم بیحال شدم و افتادم كه از آن به بعد شرایطم سختتر شد. سرفهها و علایم تنگی نفس شروع شدند. وقتی به مرحله كاهش سطح هوشیاری رسیدم متوجه شرایط بحرانی خود شدم. برای اینكه هذیان نگویم از دوستم خواهش كردم به من قرآن بدهد، شروع كردم به خواندن و بعد بیهوش شدم.
وی افزود: 14 روز بیهوش بودم. در این مدت سه روز سطح اكسیژن خون من به 34 درصد رسید كه همه فكر میكردند، میمیرم. شرایط سختی برای خانواده، دوستان و همكاران بود. بعد از آن سه روز همكاران تصمیم گرفتند كه علیرغم ممنوعیت به من كورتون تزریق كنند كه بعد از آن سطح اكسیژن تا 50 یا 60 درصد بالاتر آمد. البته من جانباز شیمایی هم هستم كه این عارضه ریوی در وخامت حال تاثیرگذار بود.
رئیس اورژانس كشور گفت: بعد از 14 روز كه به هوش آمدم گفتم: چرا من را به آیسییو منتقل كردهاید، من دیشب هم در بخش بودم. تمام مدت برای من شبیه به خوابی عمیق سپری شده بود.
وی با اشاره به تصورات اشتباه از ویروس كرونا تاكید كرد: كرونا ویژه سن خاصی نیست كه بگوییم بچهها مبتلا نمیشوند. اگر به بیمارستان مفید تهران(بیمارستان كودكان) سر بزنید با كودكانی كه بستری هستند، مواجه میشوید. در استان هرمزگان هم كودكان گرفتار شدهاند. خطر كرونا و عوارض آن برای افرادی كه بیماری زمینهای نظیر دیابت، مشكلات قلبی و ریوی، فشار خون و غیره دارند و یا برای خانمهای باردار بیشتر است. شاید برای جوانانی كه بیماری زمینهای ندارند تحمل بیماری راحتتر باشد.