144 محموله ضدكرونایی از 21 كشور برای ایران

استفاده از ظرفیت هلال احمر در بحران كرونا

1399/04/03
|
06:55

رییس جمعیت هلال احمر ضمن تشریح اقدامات این جمعیت در راستای مدیریت كرونا در كشور و تامین اقلام حفاظتی مرتبط با آن، تاكید كرد كه ورود جمعیت هلال احمر به عرصه كرونا در فاز اول در حوزه كنترل خروجی شهرها و در فاز دوم برای رفع مشكلات معیشتی ناشی از كرونا انجام شد.

دكتر كریم همتی ، با اشاره به اقدامات هلال احمر در حوزه مدیریت و كنترل كرونا و تامین اقلام حفاظتی مرتبط با آن، گفت: از زمانیكه ستاد مركزی مقابله با كرونا در اسفند ماه در كشور آغاز به كار كرد، جمعیت هلال احمر به جمع این ستاد پیوست. رییس جمهور نیز تاكید كردند كه بحث كرونا به صورت ویژه دیده شود. هلال احمر در آن ایام از تمام ظرفیت‌هایش استفاده كرد. به این مفهوم كه وزارت بهداشت با همه پتانسیلی كه داشت، با توجه به نوع بیماری و مشكلاتی كه ایجاد شده بود، هیچ جای كشور مصون نبود و طبیعتا مدیریت و كنترل آن به تنهایی از عهده وزارت بهداشت برنمی‌آمد. تنها نهادی كه از حیث درمانی با وزارت بهداشت قرابت داشت و در عین حال دارای ظرفیت بالایی بود، جمعیت هلال احمر بود.

وی با بیان اینكه جمعیت هلال احمر در زمینه لجستیكی و پشتیبانی امكانات خوبی دارد، گفت: در بحران كرونا از این ظرفیت‌ها استفاده شد. بعد از عضویت جمعیت هلال احمر در ستاد مركزی مقابله با كرونا، در اولین جلسه‌ای كه هلال احمر در ستاد شركت داشت، تاكید شد كه هلال احمر به طور ویژه به بحث كرونا ورود كند. البته پیش از این اقدامات هلال احمر به صورت پراكنده شروع شده بود. به این معنا كه همكاران‌مان در فضای مجازی برنامه‌هایی را داشتند و بحث آموزش همگانی را در دستور كار قرار دادند و ظرفیت‌های خوبی ایجاد شده بود كه با ورود ما به صورت خاص دیده شد؛ به طوری كه تا امروز شاید بسیاری از محتواهای آموزشی جمعیت هلال احمر در فضای مجازی بیش از 70 میلیون بازدید كننده داشته است. در عین حال سامانه‌ای با عنوان Corona.ir را با هماهنگی سازمان نظام پزشكی راه‌اندازی كردیم و به كسانی كه در دوره‌های آموزشی شركت می‌كردند، گواهی داده می‌شد كه چند میلیون نفر در این دوره‌ها شركت كردند و گواهی‌هایشان صادر شد. این موضوع كمك می‌كرد كه مردم به نوعی درباره بیماری خود ارزیابی داشته باشند.
"خانه‌های هلال" راه‌اندازی می‌شوند

همتی ادامه داد: یكی از اقداماتی كه در همه بحران‌ها حائز اهمیت است، ‌آموزش همگانی و بحث تاب‌آوری مردم است. هدف ما هم از راه‌اندازی خانه‌های هلال احمر كه اقدام بزرگ دولت در سال پایانی خواهد بود، در جهت آموزش همگانی و افزایش تاب‌آوری مردم است. از آنجایی كه نمی‌توان از بروز بسیاری از حوادث جلوگیری كرد، اگر مردم اطلاعات لازم را داشته باشند، می‌توانند بدون استرس یك حادثه را طی كنند. اقدام هلال احمر در فضای مجازی هم در كار مشتركی كه با سازمان نظام پزشكی داشت و هم در برنامه‌های آموزشی كه در فضای مجازی برگزار كرد، ‌توانست تاب‌آوری مردم را مدیریت كند تا استرس مردم كاهش یابد. بر همین اساس این اقدامات از روزهای بعد از تعطیلات عید وارد عرصه جدیدی شد.
ورود رسمی هلال به بحران كرونا و كنترل خروجی 8 استان

وی با بیان اینكه در همین زمان دولت اعلام كرد كه جمعیت هلال احمر كنترل خروجی شهرها را با توجه به تعطیلات نوروز برعهده گیرد، گفت: در آن ایام هشت استان ما مشكلات جدی داشتند كه بعضا هم استان‌های پر جمعیت ما شامل تهران، قم، البرز، اصفهان و... بودند كه كنترل خروجی این شهرها را به جمعیت هلال احمر دادند. جمعیت هلال احمر هم با حدود 3500 نفر از داوطلبان و امدادگران، خروجی شهرها را كنترل كرد. در عین حال ارتباط خوبی با آقای رییس جمهور برقرار شد و روزهای اول گزارش خروجی اتوبان تهران- قم را ارائه دادیم. به این ترتیب جمعیت هلال احمر به طور رسمی وارد این عرصه شد.
غربالگری كرونایی 21 میلیون نفر از سوی هلال احمر و حواشی كه فراموش شدند

رییس جمعیت هلال احمر گفت: بر این اساس بیش از 21 میلیون نفر از هموطنان ما كه در بیش از 7.5 میلیون خودرو بودند، از سوی نیروهای هلال احمر غربالگری شدند. علاوه بر این غربالگری خروجی شهرها در هشت استان، همزمان ورودی و خروجی شهرهای دیگر را نیز كنترل می‌كردیم. مجموع این مسائل باعث شد كه جمعیت هلال احمر كه مدتی درگیر حواشی شده بود، این حواشی به فراموشی سپرده شود و مردم حضور گرم سرخ‌پوشان هلال احمر را احساس كردند. بر این اساس با انجام این غربالگری‌ها، بیش از 14 هزار نفر از افرادی كه به نوعی علائم بیمار كووید-19 را داشتند، ‌ به مراكز بهداشتی و درمانی معرفی شدند.
كمك 21 كشور از طریق 144 محموله به ایران در بحران كرونا

وی با بیان اینكه این اقلام اهدایی عمدتا شامل ماسك، شیلد صورت، گان و... است، افزود: در برهه‌ای هم 70 دستگاه ونتیلاتور یا تنفس مصنوعی از طرف ایرانیان مقیم آمریكا به ما اهدا شد. مابقی اقلام ما در حیطه وسایل حفاظت شخصی بود. 21 كشور در حوزه كرونا به ما كمك كردند و 144 محموله مختلف ارائه دادند كه بیش از نیمی از این محموله‌ها از مبداء كشور چین بود. كمك‌های مالی مختلفی هم در این فاصله زمانی انجام شد. بخشی از كمك‌ها نیز از كشورهایی مانند پاكستان و سوییس ارائه شد.
مشكل انتقال ارز همچنان باقی‌ست

همتی با بیان اینكه البته كماكان بحث انتقال ارز به داخل كشور حل نشده است، اظهار كرد: جمعیت هلال احمر به عنوان هماهنگ‌كننده بین كشورهای خارجی و وزارت بهداشت، این اقلام را توزیع كرد. به جز بخش مالی، تقریبا تمام كمك‌ها را در اختیار وزارت بهداشت قرار دادیم و بر حسب نظر كمیته چهار نفره توزیع كردیم.

دسترسی سریع