انجیرحاوی طیف گستردهای از دیگر ویتامینهاست كه به خاطر داشتن قند فراوان، باعث فعالیت سلولها و تولید انرژی در بدن میشود.
یكی از مغذیترین میوهها برای تقویت سیستم ایمنی بدن انجیر است كه هر دو حالت خشك و تازه آن توصیه میشود. متخصصان طب سنتی مدعی هستند كه مصرف انجیر كنار زیتون برای درمان بیماریهای گوناگون تاثیر زیادی دارد.
انجیر دارای طبع گرم وتر است. این میوه تعرق بدن را زیاد كرده و باعث افزایش وزن میشود و برای بیمارانی كه دوره نقاهت خود را میگذرانند، بسیار مفید خواهد بود. به همین ترتیب میتوان آن را با شیر سویا مخلوط و بین غذا مصرف كرد.
برخی از افراد با درست كردن مربای انجیر و مصرف آن در وعده صبحانه از فواید درمانی آن غافل نمیشوند و به اینصورت به سلامت خود اهمیت میدهند. جالب است بدانید كه انجیر به عنوان یك میوه شیرین و خوشمزه به 5 نوع تقسیم بندی میشود كه در ادامه میخوانید.
انجیر سیاه رنگ
همانطور كه از نام این میوه خوش طعم پیداست، پوست بیرونی آن سیاه رنگ و پوست داخلی اش صورتی است. اگر برای طعم دادن به دسر یا كیك خود دنبال میوههای رنگارنگ هستید حتما از این انجیر استفاده كنید.
انجیر كادوتا
انجیر كادوتا نوع دیگری از انجیر است كه پوستی سبز رنگ در قسمت بیرونی آن نمایان است و قسمت داخلی اش به رنگ بنفش است و در بین تمامی انواع انجیر، شیرینی كمتری دارد؛ بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به دیابت توصیه میشود.
انجیر كالیمیرنا
عطر و طعم انجیر كالیمیرنا به نسبت سایر انواع گونههای انجیر منحصر به فردتر و بزرگتر بوده و پوست آن مایل به رنگ زرد و گوشت آن سفید است. این نوع انجیر بیشتر به صورت خشكبار مصرف میشود و هنگام استفاده پوست آن باید كنده شود.
انجیر تركی
پوست انجیر تركی دارای رنگ بنفش و قسمت داخلی آن قرمز رنگ است. در صورتی كه هنگام تهیه سالاد فصل از میوه جات استفاده میكنید به هیچ عنوان از این نوع انجیر غافل نشوید؛ چرا كه نسبت به سایر انجیرها شیرینتر بوده و باعث خوشمزهتر كردن دسر یا سالاد مورد علاقه شما میشود.
انجیر آدریاتیك
انجیرهایی كه پوست آنها سبز روشن و قسمت داخلی شان صورتی است با عنوان انجیر آدریاتیك یا انجیر سفید شناخته شده است. این نوع انجیر بسیار شیرین است و برای تقویت مغز و تمركز جهت مطالعه امتحانات دانش آموزان و دانشجویان توصیه میشود.
مزایای تغذیهای انجیر را جدی بگیرید
انجیرها یكی از مهمترین میوههایی هستند كه مصرف آنها به گفته متخصصان طب سنتی و متخصصان تغذیه توصیه میشود؛ چرا كه حاوی مقدار زیادی آنتی اكسیدان و ویتامینهای مورد ضروری برای بدن هستند و به علت قندهای طبیعی و فیبر محلول برای تقویت سیستم ایمنی بدن مفید خواهند بود.
از مزایای انجیرها میتوان به بهبود سلامت گوارش، بهبود سلامت قلب، كاهش سطح كلسترول خون، جلوگیری از سرطان روده بزرگ، درمان كم خونی، جلوگیری از سرطان پستان، تقویت استخوان ها، درمان بیماری آسم، كاهش استرس، جلوگیری از درد گلو و پیشگیری از آب مروارید، افزایش انرژی و ... اشاره كرد.
عوارض بیش از حد مصرف انجیر
مصرف بیش از حد انجیر باعث افزایش حالت تهوع، خارش پوست، اسهال، واكنشهای آلرژیك خواهد شد؛ بنابراین افرادی كه دارای پوست حساس هستند یا سابقه آلرژی دارند، نباید از انجیر استفاده كنند. همچنین انجیر كال به علت تولید لاتكس سفید باعث تشدید حساسیت در اطراف لب و دهان میشود كه در اینصورت مصرف آن باید با احتیاط همراه باشد.