دكتر دباغ مقدم متخصص بهداشت مواد غذایی از در برنامه پاسخگو مطرح كرد.
به گزارش رادیوسلامت دكتر آراسب دباغ مقدم متخصص بهداشت مواد غذایی در گفتگو با برنامه پاسخگو 30 اردیبهشت ماه در مورد توصیه سازمان بهداشت جهانی برای خرید مواد غذایی در شرایط شیوع كووید 19 گفت: سازمان بهداشت جهانی توصیه كرده است كه مواد غذایی مورد نیاز را در زمان خرید چشمی انتخاب كنیم. به این معنی كه مثلا میوه ای كه قصد خرید داریم با چشم نشانه گذاری كنیم و از برداشتن و گذاشتن مكرر یا به عبارتی از تماس زیاد دست با مواد غذایی كه قصد خرید آنها را داریم خودداری نماییم.
دكتر دباغ مقدم در مورد آخرین و جدیدترین یافته ها در مورد انتقال ویروس كرونا از طریق مواد غذایی اظهار كرد: سازمان بهداشت جهانی اعلام كرده است كه مستند و مدركی تا به این زمان وجود ندارد كه ویروس از طریق مواد غذایی به انسان منتقل شود و مواد غذایی منبع و عامل انتقال ویروس كرونا نمی توانند باشند. به همین دلیل خیلی نگرانی از مواد غذایی نداریم. اما موضوعی كه مطرح می شود این است كه چرا بیماری در برخی افراد علائم گوارشی دارد؟
ایشان توضیح داد: این موضوع كه ویروس گرایشی به سلول های تاژك دار دستگاه گوارش دارد بحث جداگانه ای است و ارتباطی به انتقال ویروس از طریق مواد غذایی ندارد. اما ممكن است فردی كه آلوده است یك ماده غذایی را لمس كند و نفر بعدی بعد از لمس آن ماده غذایی با دست الوده چشم و دهان خود را لمس كند كه البته این راه اصلی انتقال ویروس نیست و دو راه اصلی انتقال ویروس كرونا ریز قطرات و سطوح آلوده ای چون دستگیره در است كه مرتبا لمس می شود.
متخصص بهداشت مواد غذایی ادامه داد: به جز این دو راه اصلی، راه های دیگر خیلی مطرح نیست و اگر هم به صورت تئوری مطرح هستند در عمل شانس انتقال ویروس از طریق آنها بسیار كم است.
وی در ادامه در مورد اخبار منتشر شده در فضاهای مجازی در مورد توصیه به عدم مصرف سبزی به دلیل آلودگی به انگل فاسیولا گفت: انگل فاسیولا یك انگل مشترك و قابل انتقال بین انسان و حیوان است و بیماری فاسیولیازیس یا كپلك را ایجاد می كند كه علت آن مصرف سبزی هایی است كه در مسیر آبهای آلوده پرورش پیدا كرده اند. در این بیماری كبد دچار مشكل می شود .
عضو كمیته كشوری بهداشت و سلامت مواد غذایی تاكید كرد: این بیماری مختص همه استان ها نیست و در استان های شمالی به دلیل بالا امدن آب های سطحی در نتیجه بارندگی ها شیوع دارد اما مردم نباید نگران باشند و در صورتی كه سبزی را در چهار مرحله تمیز كنند مشكلی وجود ندارد و تنها نگرانی كه وجود دارد سبزی های محلی چون درار است كه ممكن است به خوبی شسته و گندزدایی نشده باشد به همین دلیل توصیه می شود نوع كارخانه ای این سبزی تهیه شود یا از نحوه تهیه آن مطمئن شویم.