امكانات پیشگیری و تشخیص كووید 19

كتر بیگلری، رییس انستیتو پاستور در مورد امكانات پیشگیری و تشخیص كووید 19 به برنامه چشم انداز رادیو سلامت گفت: امسال وارد قرن دوم فعالیت های انستیتو پاستور ایران شدیم. این موسسه همیشه محور مبارزه با بیماری ها در كشور بوده است.

1399/02/27
|
11:19

از دی ماه در انستیتو پاستور مطالعات خود را آغاز كردیم و با شیوع كرونا در كشور بلافاصله تست ها را در اختیار بیمارستان ها قرار دادیم و كیت ها از تمام بیمارستان به انستیتو پاستور ارسال می شدند.
در حدود 3هفته تست را در تمام كشور راه اندازی كردیم. راه اندازی و هدایت شبكه ملی تشخیص كووید 19 در اسفند ماه توسط انستیتو پاستور به پایان رسید.
فراخوانی داده شد كه تولیدكنندگان كیت در آن شركت كردند و كیت ها مورد بررسی قرار گرفت.
وی همچنین افزود؛ در حال حاضر 3 شركت مجوز و تاییدیه تولید كیت مولكولی را از انستیتو پاستور گرفته اند. همچنین 2شركت نیز مجوز كیت های مبتنی بر آنتی بادی را دریافت كردند.
بهترین راه تشخیص برای اثبات ویروس، استفاده از كیت مولكولی می باشد كه از نمونه های گلو و بینی گرفته می شود.
دكتر بیگلری اضافه كرد؛ در شروع روزانه 200 تست را تشخیص می دادیم ولی در حال حاضر روزانه حدود 15هزار تست انجام می دهیم و توانسته ایم با تشخیص به موقع مرگ و میر را كاهش دهیم.
در حال حاضر از بیماران سرپایی كه دارای علامت مثبت هستند تست گرفته می شود كه ممكن است حدود 20 درصد آنها مثبت باشند.
برآورد هایی كه صورت گرفته است نشان می دهد شبكه توانمندی این را دارد كه تمامی تست هایی كه در سامانه ثبت شده را انجام دهد.

دسترسی سریع