به نقل از رادیوسلامت دكتر سارا ابوالقاسمی متخصص عفونی در گفتگو با برنامه پاسخگو در مورد انجام تست های آنتی بادی برای كووید 19گفت:این تست ها تفسیرهای متفاوتی دارد و نیازی نیست كه همه افرد این تست ها را انجام بدهند. انجام آنها به تشخیص پزشك
بستگی دارد.
ایشان ادامه داد وقتی عاملی عفونی و خارجی وارد بدن می شود سلول های ایمنی شروع به ترشح پادتن می كنند تا بتوانند از بدن در مقابل عامل خارجی دفاع كنند. بدون در نظر گرفتن موفقیت بدن در مقابله با عفونت از آنتی بادی های ترشح شده در اقدامات تشخیصی و آزمایشگاهی استفاده می شود.
دكتر سارا ابوالقاسمی عنوان كرد: سیستم ایمنی بدن پس از مواجه با كوید 19 هم دو دسته پادتن ترشح می شود.IgM پادتنی ست كه در روزهای اول ترشح می شود و زودتر هم از بین می رود و IgG پادتنی ست كه دیرتر ترشح می شود و با تاخیر كاهش پیدا می كند. میزان این آنتی بادی ها در بدن با تست تشخیصی ELISA چك می شود. در واقع این آنتی بادی ها به ما می گویند كه بیماری در چه مرحله ای ست. از انجا كه تست PCR در 60 درصد موارد حساسیت دارد و در 40 درصد مواقع ممكن است فرد مبتلا یا ناقل باشد اما نتیجه تست منفی باشد تست آنتی بادی به تشخیص پزشك انجام می شود.
دكتر ابوالقاسمی در مورد زمان ترشح این تست ها گفت: IgM روز هفتم شروع به ترشح می كند و تا 2-3 هفته مثبت باقی می ماند. بنابراین اگر این تست مثبت باشد یعنی فرد مبتلا یا ناقل است و اگر IgG مثبت باشد به این معنی ست كه فرد بهبود پیدا كرده است.
دكتر ابوالقاسمی در پایان تاكید كرد این تست برای افردی كه می خواهند در محیط های حساس چون بخش مراقبت های ویژه و اتاق عمل كار كنند در كنار تست PCR انجام می شود تا سلامت آنها بررسی شود و انجام آن برای همه افراد ضرورت ندارد.