انتقال ویروس كرونا از طریق مواد غذایی

به نقل از رادیو سلامت دكتر آراسب دباغ مقدم متخصص بهداشت مواد غذایی در برنامه "پاسخگو" رادیو سلامت در مورد انتقال ویروس كرونا از طریق مواد غذایی گفت:

1399/02/17
|
16:33

طبق بررسی های سازمان بهداشت جهانی تا این لحظه هیچ سند و مدركی وجود ندارد كه انتقال كووید 19 و كرونا ویروس معروف از طریق مواد غذایی یا حتی بسته بندی آنها اتفاق افتاده باشد. به این معنی كه هرچند در مدفوع تعدادی از بیماران RNA یا ماده ژنتیكی این ویروس یافت شده است اما شواهدی وجود ندارد كه این ویروس بتواند از طریق غذا منتقل شود. البته ویروس می تواند علائم گوارشی ایجاد كند اما این كه ویروسی علائم گوارشی ایجاد می كند مثل آنفولانزا كه می تواند علائم گوارشی ایجاد كند به این معنی نیست كه ویروس از طریق مواد غذایی منتقل می شود.
وی درادامه در مورد راههای انتقال ویروس افزود: راه اصلی انتقال ویروس از طریق قطرات تنفسی است كه در زمان عطسه و سرفه و در زمان صحبت كردن پخش می شود. به همین دلیل توصیه شده است كه فاصله فیزیكی 1 تا 2 متر رعایت شود و فاصله گذاری انجام شود. و راه دوم لمس سطوحی است كه می تواند آلوده باشد مثل دستگیره هایی كه با تماس دست باز می شوند. در حال حاضر این دو راه راه های اصلی ست و انتقال از راه های دیگر تا این لحظه برای این ویروس متصور نیست.
عضو كمیته كشوری بهداشت و سلامت مواد غذایی سازمان نظام دامپزشكی كشور در مورد دستورالعمل های فعلی برای صنوف عنوان كرد: نگرانی اصلی در فروشگاه های عرضه مواد غذایی تجمع افراد است به همین دلیل پروتكل هایی طراحی شده است و بخشی از مسئولیت بر عهده صنوف گذاشته شده است.
دكتر دباغ مقدم در ادامه گفت: به فروشندگان توصیه شده است تمهیداتی را پیش بینی كنند كه تجمع افراد در محل های كسب به حداقل برسد. برای این كار مردم می توانند به صورت غیرحضوری كالای مورد نظر را سفارش دهند و فروشنده هم می تواند از طریق پیك كالاها را ارسال كند. در ضمن باید شیشه های پلاستیكی در جلوی فروشنده كشیده شود كه ارتباط فروشنده با خریدار به حداقل برسد. همچنین باید از كارت استفاده شود و دستگاه كارت خوان مرتبا ضدعفونی گردد. لازم است خریدار شخصا اقدم به كشیدن كارت نموده و مبلغ و رمز توسط فروشنده وارد شود.
وی تاكید كرد محل های تماس دست اعم از دسته های چرخ های خرید و دستگیره های درب فروشگاه ها هم باید مكررا ضدعفونی شود و در ورودی فروشگاه ها مواد ضدعفونی كننده برای خریداران در دسترس قرار داده شود. ایشان به خریداران توصیه كرد قبل از ورود به فروشگاه دست های خود را بشویند و با تهیه لیستی از اقلامی كه مورد نیاز آنهاست مدت زمان حضور در مراكز خرید را به حداقل برسانند و بعد از خرید بلافاصله دست های خود را ضدعفونی نمایند.
در پایان دكتر دباغ مقدم به مردم توصیه كرد از فروشگاه هایی خریداری كنند كه اصول بهداشتی در آنها رعایت شده باشد و كاركنان آنها از ماسك، دستكش، روپوش تمیز و در موارد نیاز از كلاه استفاده نمایند و در صورت مواجه با موارد غیربهداشتی تخلف صنوف را به وزارت بهداشت اطلاع دهند.

دسترسی سریع