مدیریت احساس دلتنگی در روزهای كرونایی

دكتر كمیل زاهدی روانشناس در گفتگو با برنامه دوباره مروركن رادیو سلامت به بررسی موضوع نحوه مدیریت احساس دلتنگی در روزهای كرونایی پرداخت.

1399/02/10
|
11:41

دكتر كمیل زاهدی گفت: برای مدیریت احساس دلتنگی در روزهای كرونایی می توانیم خاطرات خود را مروركنیم و البوم های عكس خود را ببینیم كه البته برخی افراد چون با این احساس و فكر منفی كه با وجود ویروس كرونا دیگر نمی توانیم این روزهای دورهم بودن را تجربه كنیم به عكس ها با حسرت نگاه می كنند، دلتنگی آنها بیشتر می شود ولی اگر این فكر را مدیریت كنند و با خود بگویند كه چقدر این جمع ها خوب بود و انشاالله صبر می كنیم و به زودی با گذركردن از این شرایط می توانیم این جمعها را باز تجربه كنیم، از دلتنگی های آنها كاسته می شود.
دكتر زاهدی جایگزین كردن شیوه های ارتباطی با دیگران را دومین راهكاربرای كاهش دلتنگی عنوان كرد.
ایشان گفت: درحال حاضر اكثرمان گوشی های هوشمند داریم كه می توانیم با استفاده از این گوشی های هوشمند از طریق تماس اینترنتی تصویری با دیگران در ارتباط باشیم و به این طریق دلتنگی های خود را كاهش دهیم.
با توجه به اینكه این ارتباط مجازی جایگزین صددرصد ارتباط حضوری نمی شود ولی تا حدود زیادی تماس های تصویری و شیندن صدا را جبران می كند و می توانیم سبك زندگی خود را در این مدت به این شكل تغییر دهیم .
وی افزود: می توانیم به افرادی كه دلمان برایشان تنگ شده است ابراز دلتنگی كنیم ، برای آنها پیام های محبت آمیز بفرستیم و با آنها صحبت كنیم و از خوبی ها آنها و خاطرات خوبی كه با آنها داشتیم صحبت كنیم .
انتقال حس مثبت بازخورد مثبتی می دهد و فرد حس بهتری دارد .
می توانیم كارهای دیگری از جمله كارهایی مانند مطالعه كردن، انجام كارهای عقب افتاده و انجام كارهای عام المنفعه درحدتوان و كمك كردن به دیگران را جایگزین دیدارهای حضوری كنیم كه با انجام این كارها حس ما مثبت تر می شود.
وقتی هیجان مثبتی را تجربه می كنیم ، با این حالت خودبه خود هیجانات ناخوشایند ما كاهش می یابد .
ایشان در ادامه گفت بهتراست زمان بیشتری به جمع هایی كه در حال حاضر هستیم اختصاص دهیم ، مثلا اگر دركنارخانواده در قرنطینه هستیم ،تجربیات مشترك بیشتری باهم داشته باشیم و همچنین اگر فرد متاهلی هستیم با بچه ها و همسرخود كارهای مشترك بیشتری انجام دهیم.
وی درادامه افزود برای آینده خود و زمانی كه كرونا مدیریت شد و خواستیم از قرنطینه و خانه بیرون بیاییم برنامه ریزی كنیم و به كارهایی كه در آن زمان می توانیم انجام دهیم فكر كنیم.
برنامه ریزی كردن باعث می شود حس مثبتی داشته و وقتی برنامه ریزی می كنیم ، مغزما تصور می كند آن كار قابل دسترس است واین باعث می شود كه ما آنقدر دلتنگ نشویم و صبركردن برایمان دشوار نشود.
درباره تكالیف آینده و لذت هایی كه در آینده ، وقتی كه كرونا كنترل شود، در كنار خانواده می خواهیم ببریم، برنامه ریزی كنیم.
اگردراین دوران برنامه های تفریح ، بازی ، ورزش كردن را درخانه تجربه كنیم كمتر احساس دلتنگی می كنیم . و می توانیم به صورت آنلاین با خانواده خودنیز صحبت كنیم .
ایشان در پایان گفت شاید این مسئله كرونا طولانی باشد و صبر افراد كم شود و دلتنگی آنها بیشترشود ولی خوب است كه بدانیم اگر دلتنگی خود را كنترل كنیم و صبر داشته باشیم، با به تاخیر انداختن نیازها و لذایذ كوتاه مدت می توانیم فرد بالغ ترو پخته تری باشیم و به این موضوع به عنوان یك تكلیف و چالش ارتقای خود نگاه كنیم كه باید انجام دهیم.
برنامه دوباره مروركن در حال حاضر از شنبه تا سه شنبه ساعت 14:5 از رادیوسلامت موج اف ام ردیف 102مگاهرتز پخش می شود.

دسترسی سریع