چرا در وعده سحر نباید شیرینی بخوریم/ پیشگیری از خشك شدن گلو در ایام كرونایی رمضان

دكتر زهرا عبداللهی، مدیركل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در نشست خبری با خبرنگاران از طریق ویدئوكنفرانس گفت:«اصولا در ایام روزه داری و در ماه مبارك رمضان رعایت اصول تغذیه صحیح نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت ما دارد بویژه در ایام

1399/02/07
|
11:47

در ایام ماه مبارك رمضان باید اصول تغذیه صحیح یعنی مصرف متعادل از همه گروه های غذایی در وعده سحر و افطار و خودداری از مصرف بی رویه شیرینی و چربی و نمك در ایام روزه داری هم همچنان بر آن تاكید داریم بویژه در شرایط فعلی كشور چون غذاهای چرب و سرخ شده و پرروغن و پر نمك باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود كه برای مقابله با كرونا نوع غذایی كه می خوریم نقش بسیار مهمی دارد .»

عبدالهی با بیان اینكه :« یكی از عوامل زمینه ساز برای فعالیت ویروس كرونا خشكی گلو است اگر در كنار غذاها سبزی و سالاد باشد كمك به پیشگیری از خشك شدن گلو كمك می كند.» افزود :« بنابراین در وعده سحر نكاتی كه باید رعایت شود در درجه اول مصرف كافی سبزیجات و سالادها است به این علت كه حاوی آب هستند و در طول روز از خشكی دهان و گلو و كم آب شدن بدن پیشگیری می كند.»

وی در ادامه گفت :« ویتامین های آ و سی برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم هستند بنابراین یك توصیه مصرف سبزی و سالاد در كنار غذای سحری است نوشیدنی های شیرین برای سحر توصیه نمی شود برای اینكه احساس تشنگی را در طول روز تشدید می كنند.»

وی خاطر نشان كرد :« غذاهای چرب و سرخ شده و پر ادویه مناسب نیستند چون احساس تشنگی و خشكی گلو را بیشتر می كنند یكی از اشكالات خوردن غذاهای شیرین در سحر این است كه در طول روز قند بدن افت می كند .»

عبدالهی گفت : « در وعده افطار مهم است با مایعات گرم و مواد قندی مثل خرما برای برگشتن قند خون به حالت عادی و مصرف یك غذای ساده و سبك استفاده شود و درنهایت رعایت اصول تغذیه صحیح یعنی كاهش مصرف نمك و قند و چربی و مصرف سبزیجات و مایعات و آب به تقویت سیستم ایمنی بدن و پیشگیری از كرونا كمك می كند و برای حفظ عملكرد طبیعی دستگاه های بدن نقش مهمی دارد.»


دسترسی سریع