درمان های جدید بیماری كوید 19

به نقل از رادیو سلامت دكتر داود یادگاری نیا متخصص بیماری های عفونی در ویژه برنامه"پاسخگو" رادیو سلامت درباره درمان های جدید بیماری كوید 19 و احتمال ساخت داروی اختصاصی در ماه های آتی گفت: در حال حاضر كارآزمایی بالینی برای یافتن دارو

1399/02/02
|
14:53

در مراكز تحقیقاتی معتبر دنیا و خیلی از بیمار ستان های كشورمان كه به كرونا اختصاص دارد در حال انجام است .
ایشان ادامه داد برخی داروها مثل فاویپراویر و تزریق پلاسما هم البته نتایج خوبی داشته اما هنوز داروی مناسبی كه به طور اختصاصی ویروس را در مراحل اولیه مهار كند وجود نداد.
دكتر یادگاری نیا عنوان كرد پروتكل های كشوری هم در این زمینه نوشته شده است و فعلا بر اساس پروتكل های كشوری داروهایی استفاده می شوند كه به وفور در مراكزی كه بیماران بستری می شوند وجود دارد. این پروتكل ها اما هر یك یا دو هفته یكبار توسط كمیته های عملی وزارت بهداشت، مركز مدیریت بیماری ها و دانشگاه های علوم پزشكی بازبینی می شود و ممكن است داروهای مورد استفاده نیز تغییر كند.
ما تصور می كنیم این داروها تا حدودی موثر است اما داروی اختصاصی نیست كه بیماری را ریشه كن كنیم. به نظر می رسد در آینده علاوه بر ساخت واكسن مناسب درمان های مناسب هم پیدا شود خواهد شد.
این استاد دانشگاه تاكید كرد با توجه به این كه در حال حاضر واكسن و درمان اختصاصی داروئی وجود ندارد بهترین راه پیشگیری ست چرا كه این ویروس یكی از مسری ترین ویروس هایی ست كه در حال حاضر وجود دارد و خیلی سریع باعث انتشار بیماری در مجامع مختلف می شود و باید با ظرافت خاصی از این بیماری پیشگیری كرد.
ایشان به مردم توصیه كردند اولویت اول آنها پیشگیری و عدم ابتلا باشد و با رعایت بهداشت فردی و فاصله گذاری از این بیماری در امان باشند.
استاد دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی در بخش دیگری از صحبت های خود عنوان كردند افرادی كه جز گروه های پرخطر نیستند در صورت ابتلا و داشتن علائم خفیف در خانه بمانند و خود را قرنطینه كنند. استامینوفن و مایعات فراوان مصرف كنند و تنها در صورت تنگی نفس و درد قفسه سینه و كاهش هوشیاری مراجعه كنند. همچنین افرادی كه تنها یك علامت مثل گلو درد دارند باید 48 ساعت خود را قرنطینه كنند و منتظر سایر علائم باشند. احتیاج نیست كسی كه مشكوك به كوید است به مراكز درمانی مراجعه كنند یا سی تی اسكن انجام دهد چون انجام سی تی اسكن های متعدد و غیرضرور به دلیل اشعه می تواند برای افراد خطرناك باش .
بیماری كوید 19 فعلا درمان قطعی ندارد و مهمترین اصل در مقابله با این بیماری در حال حاضر پیشگیری است.


دسترسی سریع