امحا اقلام دارویی فاقد اعتبار با نظارت محیط زیست

پیام جوهرچی، معاون دفتر مدیریت پسماند سازمان محیط زیست در مورد امحا اقلام دارویی فاقد اعتبار در برنامه افق روشن رادیو سلامت گفت: 80درصد پسماندهای پزشكی جز پسماندهای عادی هستند،

1399/02/01
|
11:49

15 درصد پاتولوژیكی و عفونی، 1 درصد اجسام تیز و 3 درصد پسماند شیمیایی و دارویی محسوب می شوند.
روزانه 400 تن پسماند پزشكی داریم.شاید حجم زیادی نداشته باشند ولی تاثیرگذاری بالایی در محیط ایجاد می كنند.
بیش از 90 درصد داروهای مصرفی تاریخ گذشته، بدون هیچ گونه فرآیندی به محیط زیست تخلیه می شوند كه آسیب های جدی ایجاد می كند و باعث نگرانی است.
سازمان نظام پزشكی و وزارت بهداشت در صف اول مدیریت پسماندهای پزشكی هستند و در این امر مسؤلیت مستقیم دارند.
جوهرچی اضافه كرد: بهترین روش برای امحا داروهای تاریخ گذشته آن است كه به مراجع و شركت های داروسازی برگشت داده شود تا آنها نسبت به بی خطرسازی داروها اقدام نمایند.
شركت های داروسازی زباله سوزهایی در مجتمع های خود دارند كه اگر تفكیك توسط مصرف كننده صورت نگیرد، شركت داروسازی می تواند اقدام به امحا داروها كند.
جوهرچی همچنین افزود: بیش از 400 هزار قلم دارو در حال تولید و مصرف هستند كه اكثر آنها جز مواد زائد خطرناك تلقی می شوند.
دو نكته نگران كننده در این بخش وجود دارد؛ اولین مورد آن است كه عده ای داروها را مانند پسماند عادی در سطل زباله می اندازند كه این بسیار خطرناك و نگران كننده است. دومین نكته نگران كننده می توان به مراكز جمع آوری پسماند و داروی قاچاق اشاره داشت. این واحدها اجازه نمی دهند اقلام دارویی از انبار خارج شوند چرا كه احتمال فروش آنها در بازار وجود دارد و به این ترتیب، امحای صحیح صورت نمی گیرد.

دسترسی سریع