به نقل از رادیوسلامت دكتر نسرین جعفری روانشناس در گفتگو با برنامه دوباره مروركن درباره موضوع مدیریت اختلافات زوجین در دوران قرنطینه گفت:وقتی ما انتظاراتمان برآورده نشود دلخور می شویم و این می تواند شروع نارضایتی در درون خودمان باشد كه اگر
اگر بیان كنیم با توجه به نحوه بیان می تواند تنش ایجاد كند.
برای اینكه دچار تنش نشویم باید مرزهای خودمان و طرف مقابل را بشناسیم و یادگیری مهارت گفتگوی سالم به بهبودرابطه زوجین خیلی كمك می كند و همچنین زوجین باید یادبگیرند كه شنونده خوبی باشند.
وی درادامه افزود : خوب شنیدن را تمرین كنیم و بشنویم كه طرف مقابل چه انتظار و خواسته ای دارد ودردوران قرنطینه شروع به بازسازی مجدد مرزبندی های خود در خانواده كنیم و دراین شرایط قرنطینه فرصت خوبی است كه نیازهای همدیگر را بشناسیم و به شناخت جدیدی از خود و دیگران برسیم و این كلام و ارتباط بزرگترین ابزاری است كه در اختیارمان است .
اولا نقش خودمان و نقش دیگران را بشناسیم و یك زمانی را در خانواده درباره اینكه هریك از اعضای خانواده چه انتظار و نیاز وظایفی دارند صحبت كنیم و درخانه تقسیم وظایف كنیم و نظم جدید و مرزبندی جدیدی را بسازیم . قبل از شروع به صحبت كردن 5الی6 ثانیه تامل داشته باشیم و بررسی كنیم الان من اگر این جمله را بگویم چه تاثیر و پیامدی دارد ؟ وبا توجه به این پیش بینی صحبت كنیم و خواسته مان را مطرح كنیم . سعی كنیم در زمان مناسب و شرایط مناسب درخواست خود را مطرح كنیم وبه جای اینكه دستور بدهیم شرایط و نیاز خودمان را بیان كنیم و از طرف مقابل بپرسیم چه موقع وقت داری كه این كار را انجام دهی و منتظر شویم طرف مقابل هم از شرایط خودش بگوید در این حالت طرف مقابل فكر نمی كند كه دركش نكردیم و اگر طرف مقابل در همان زمان صحبت كردو به خواسته ما جواب داد كه از او تشكر می كنیم و اگر گفت الان نه، یك زمانی را مشخص می كنیم كه در آن زمان آن كار انجام شود و مهم این است كه یك زمانی را مشخص كنیم كه مسئله بلاتكلیف نماند و مسئله حل شود و حذف شود و از اهمال كاری و توقعات زیاد خودمان كم كنیم و به جایش راهكارهای جدید ایجاد كنیم .
وی در ادامه تاكید كرد در این دوره شرایط تغییر كرده است و هرچه تغییرات را به ثبات برسانیم آرامش خودمان بیشتر است . در این دوران شروع كنیم عمدا و آگاهانه راهكارهایی برای سپری نمودن زمان به طور موثر ایجاد كنیم و زمان هایی برای حریم خصوصی به افراد خانواده بدهیم كه هریك از آنها به كارهای شخصی خود رسیدگی كنند و در این زمان عمدا یك فاصله فیزیكی از همدیگر داشته باشیم كه به آرامش و استقلال فردی بها بدهیم تا بتوانیم خودمان را بازسازی كنیم .
در پایان دكتر جعفری توصیه كردند: بپذیریم كه مسائل وجود دارد و باید زیركانه به فكر حل آنها باشیم و برای حلش از راهكارهای موثر استفاده كنیم و ما به عنوان زوج می توانیم به جای طعنه ، كنایه از همدیگر درخواست كنیم . دراین روزها كه در قرنطینه هستیم خوب است كه عمدا و آگاهانه نقاط مثبت همدیگر را بگوییم و ذهنمان چون دنبال راهكاراست به صورت ناخودآگاه نقاط منفی را پیدا می كند پس توصیه می شود روزی 3 تا ویژگی مثبت را پیدا كنیم و اگر توانستیم ابرازش كنیم و عمدا و آگاهانه راهكارهایی برای شاد بودن ایجاد كنیم و باهم كارهای مشترك خوشایندی انجام بدهیم و روزی سه تا شكرگزاری انجام دهیم .
ما در این شرایط كرونا و مرگ و میرها و بیماری نقاط مثبت زندگی و امكانات خودمان را بشناسیم و بدانیم چه شكرگزاری هایی می توانیم داشته باشیم و اینها كمك می كند كه از فرسودگی فاصله بگیریم و از مهارت های استفاده كنیم و اختلافات زناشویی را تبدیل به سرمایه های حال خوش بهتر كنیم .
برنامه دوباره مروركن در حال حاضر از شنبه تا سه شنبه ساعت 14:5 از رادیو سلامت موج اف ام ردیف 102مگاهرتز پخش می شود.