7 راه برای جلوگیری از پرخوری در دوران كرونا

احتمالاً خانه‌نشینی در دوران شیوع كرونا باعث شده باشد كه وزن ما اندكی بالا رفته باشد و به فكر كاهش وزن افتاده باشیم. اما آیا اینكه كاهش وزن باعث ضعف ایمنی بدن می‌شود درست است؟ با پرخوری این روزها چه كنیم؟

1399/01/24
|
09:03

ما راهی زیادی برای جلوگیری از پرخوری پیش رو داریم كه سلامت و تناسب اندام ما را تضمین كند؟ در این گزارش به این سوالات پاسخ خواهیم داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایرنا، اكنون با گذشت تعطیلات عید و بازگشت به دوركاری و حتی بازگشت به كار با شرایط جدید، بسیاری از ما تجربه افزایش وزن داشته‌ایم. هر بار كه نام رژیم كاهش وزن را برده‌ایم با مخالفت اطرافیان روبرو شده‌ایم كه بگذار كرونا تمام شود و بعد ساز كاهش وزن را بزن. اما آیا اینكه رژیم كاهش وزن سیستم ایمنی بدن را ضعیف می‌كند و به زبان ساده‌تر بدن را در مقابل كرونا ضعیف می‌كند درست است یا ناشی از یك تفكر غلط است؟

رژیم‌های غذایی خاص

بدون شك داشتن رژیم‌های غذایی سرسختانه مانند رژیم‌های تك‌خوری، اسموتی و از این دست رژیم‌ها در این دوره توصیه نمی‌شود. بسیاری از رژیم‌ها كالری اندكی دارند كه در حالت عادی هم به سلامت بدن، پوست و موی افراد آسیب می‌رسانند و در این دوره هم به هیچ‌وجه توصیه نمی‌شوند. اما تكلیف رژیم‌های غذایی درست كه به عنوان مثال در زنان كم‌تر از 1200 كالری نمی‌باشد چیست؟

آیا رژیم كاهش وزن ایمنی بدن را پایین می‌آورد؟

این تفكر كه رژیم كاهش وزن ایمنی بدن را كاهش می‌دهد تفكر درستی نیست. بسیاری از رژیم‌های غذایی مانند رژیم غذایی سبك مدیترانه‌ای با خوردن مواد مفید به بالا بردن ایمنی بدن هم كمك می‌كنند. بنابراین كافی است سبك و روش متعادل و درستی را انتخاب كنیم.

چطور از پرخوری جلوگیری كنیم؟

همه ما می‌دانیم از علت‌های چاق شدن در دوران خانه‌نشینی و قرنطینه پرخوری و عدم تحرك است كه به همین علت ورزش‌های شخصی در خانه و تمرین‌های مفید در این زمینه معرفی شده است و در دسترس عموم مردم قرار دارد. اما جلوگیری از پرخوری وقتی كه اغلب افراد آشفته هستند و بسیاری از آن‌ها به علت اضطراب و كلافگی به خوردن پناه می‌برند، كار ساده‌ای نیست اما راه‌هایی دارد كه به آن می‌پردازیم

1. خوراكی‌ها را از بسته آن نخورید

یك بسته چیپس یا یك بسته كراكر نمكی؛ توجه داشته باشید كه هر كدام از این خوراكی‌ها و اسنك‌ها اگر به طور مستقیم از بسته آن مصرف شود، هیچ كنترلی بر روی مقدار خورده شده وجود نخواهد داشت. بنابراین كاری كه اهمیت زیادی دارد ریختن چیپس، پفك، كراكر و... داخل یك كاسه یا لیوان برای اندازه‌گیری و خوردن آن است. این كار از زیاده‌روی در خوردن به طور واضحی جلوگیری می‌كند.

2. یخچال خود را مجهز كنید

سبزیجات منجمد، میوه‌ها و مواد با ارزش غذایی را در یخچال خود به قدری داشته باشید كه برای خرید آن لازم به خروج از منزل بیش از حد ضرورت نباشد. حتما با سبزیجات و مواد مفیدی مانند ماكارانی سبوس‌دار غذا درست كنید و به اندازه كافی پروتئین و مواد فیبردار بخورید.

3. در خرید دست‌ودلبازی نكنید

اگر هوس كوكی شیرین كرده‌اید، حتما به یك نوع از آن اكتفا كنید. هفت نوع كوكی نخرید زیرا در نهایت كالری بیشتری از آن دریافت خواهید كرد. نوشتن لیست خرید به شما كمك می‌كند انتخاب‌های درست‌تری داشته باشید. توجه داشته باشید كه بهتر است مصرف شكر را به حداقل برسانید.

4. به خودتان اجازه ناپرهیزی بدهید

این سبك غذایی به رژیم 80 به 20 معروف است. در این نوع تغذیه افراد 80 درصد مواد مفیدی و ضروری میخورند و اما 20 درصد به خودشان اجازه می‌دهند كه چیزهایی كه دوست دارند را بخورند. ذرت بوداده یا كراكر غلات بسیار خوشمزه و خوب است و بهتر از تمركز ما روی مواد سالم غذایی باشد اما اگر هوس بستنی كردیم در 20 درصد مواد غذایی خود آن را بگنجانیم. خوراكی‌های ناسالم را بیش از حد در مقابل خودتان قرار ندهید، آن‌ها را پنهان كنید.

5. هدف خود را روی «سالم بودن» بگذارید

این دوره خواه ناخواه استرس‌زا است و با نشستن و خوردن بی‌وقفه آن را سخت‌تر نكنیم. این چرخه كاملا نابودكننده و ناامیدكننده خواهد بود. شما فكر می‌كنید پس از خوردن احساس بهتری خواهید داشت اما بعد از خوردن آن، پس از چند دقیقه احساس بدی می‌كنید.

بهتر است جملات تأكیدی را با خود تكرار كنید:« من می‌خواهم سالم باشم و هدف من این است. نمی‌خواهم این دوره مساوی با افزایش احساس بد و ناامیدی در من باشد. به خوردن بیش از حد جواب مثبت نمی‌دهم».

6. سعی كنید برنامه غذایی روز بعد خود را بنویسید

نوشتن برنامه غذایی روز یا روزهای آینده به شما كمك می‌كند جلوی پریشانی و ناآگاهی را بگیرید. سعی كنید برنامه غذایی خود را با توجه به مواد مغذی و لازم برای بدن بنویسید. در این زمینه حتی اگر مهارت لازم را ندارید از برنامه‌های غذایی موجود در اینترنت ایده بگیرید و یا به متخصص آنلاین مراجعه كنید.

7. به اندازه كافی آب بنوشید

تحقیقات نشان داده‌اند در زمان تشنگی ما بیش از حد گرسنه می‌شویم و احساس كاذبی از ولع به خوردن در ما به وجود می‌آید. به اندازه كافی مایعات غیر شیرین مانند آب، چای كمرنگ و قهوه بنوشید.

سلامت نیوز: 7 راه برای جلوگیری از پرخوری در دوران كرونا

دسترسی سریع