دكتر شاهین شادنیا (ریاست بخش مسمومیت های بیمارستان لقمان) در گفتگو با برنامه به زندگی سلام كن از رادیو سلامت با توجه به افزایش تعداد مسمومیتهای ناشی از مصرف الكل با تصور پیشگیری از ابتلا به كرونا گفت:
برخی از افراد با توجه به شیوع ویروس كرونا، به اشتباه تصور می كنند همانگونه كه این ویروس نسبت به الكل حساس است و برای ضدعفونی سطوح و دستها از الكل استفاده می كنند، می توانند با خوردن الكل از ابتلا به ویروس كرونا پیشگیری كنند، پس با این تصور الكل را می خورند. در حالی كه مصرف الكل خطرات و آسیبهای جدی به به دنبال دارد.
دكتر شاهین شادنیا گفت: به هر حال الكل های سمی و تقلبی در بازار موجوداست، افراد با مصرف این الكل ها دچار مسمومیت می شوند كه عوارض جدی برای آنها در پی دارد و این باور غلط هیچ پایه واساس علمی ندارد و در هیچ یك از مقالات علمی معتبرداخلی و خارجی و سازمان بهداشت جهانی منتشر و ذكر نشده است.
وی در ادامه افزود از عوارض این مسمومیت تاری دید، كاهش بینایی ، كوری مطلق و حتی در شرایط شدیدتر كاهش سطح هوشیاری و كما را در افراد داشتهایم و متاسفانه چندین مورد مرگ هم ناشی از این مسئله اتفاق افتاده است.
دكتر شادنیا در پایان تاكید كرد مسمومیت با الكل سمی یك مسمومیت شدید و گاه كشنده است كه عوارض فوق العاده جدی دارد تا حدی كه ممكن است این اقدامات درمانی موثر واقع نشود، و با یك باور و رفتار غلط منجر به عارضه ای غیر قابل جبران شود و تا پایان عمر گریبانگیر فرد شود. كور ی پایدار و نارسایی كلیه و وابستگی به دیالیز از جمله عوارض پایدار مصرف الكل است.
برنامه به برنامه زندگی سلام كن از شنبه تا پنجشنبه ساعت 6:30 از رادیوسلامت موج اف ام ردیف 102مگاهرتز پخش می شود.