از درمانهای گیاهی، سنتی و خودسرانه پرهیز شود

دكتر فریبا كوهدانی استاد دانشگاه و متخصص تغذیه از دانشكده علوم پزشكی تهران در برنامه پاسخگو رادیو سلامت گفت: در سایت های معتبر بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی(WHO )هنوز شواهدی در خصوص رابطه كرونا و تغذیه منتشر نشده است.

1398/12/14
|
10:04

دكتر فریبا كوهدانی گفت: در سایت های معتبر بین المللی مانند سازمان بهداشت جهانی(WHO )هنوز شواهدی در خصوص رابطه كرونا و تغذیه منتشر نشده است و اطلاعات موجود بر اساس مواردی است كه در زمان انتشار سارس و مرس به دست آمده. در حال حاضر سازمان بهداشت جهانی اطلاعات موجود را به عنوان راهنمای موقت منتشر كرده است و در حوزه پیشگیری و درمان به طور مرتب اطلاعات ثبت شده را در كنار اطلاعات موجود به روز رسانی می كند. به دلیل ماهیت جدید بیماری كرونا باید به انتظار اطلاعات جدید بود و هر زمان این امكان وجود دارد اطلاعات كامل تری ارائه شود.
این استاد دانشگاه تاكید داشت كه در حوزه تغذیه، مهترین مسائل، بهداشت مواد غذایی به منظور كاهش ابتلا به بیماری و تاكید بر رژیم غذایی متعادل است كه سبب تقویت سیستم ایمنی بدن در همه شرایط شود.
وی در ادامه افزود: از توصیه های سازمان بهداشت جهانی(WHO) این است كه از درمان های گیاهی و سنتی و درمانهای خودسرانه پرهیز شود. وی تاكید كرد: در توصیه های سازمان بهداشت جهانی جهت جلوگیری از شیوع ویروس كرونا پرهیز از درمانهای خودسرانه و مصرف آنتی بیوتیك ها در كنار پرهیز از مصرف سیگار در نظر گرفته شده است كه نشان دهنده اهمیت بالای آن است.
دكتر كوهدانی در خصوص انتشار ویروس كرونا از طریق مواد غذایی بیان داشت كه در این خصوص تردید های وجود دارد اما مصرف نكردن مواد غذایی كه امكان دارد آلوده باشند در دستور كار قرار گرفته است مانند سبزیجاتی كه از نحوه شست و شوی آن بی اطلاع هستیم و به طور كلی مواد غذایی كه نمی دانیم توسط چه كسانی و چطور آماده شده اند. با این ترتیب جهت جلوگیری از انتقال و شیوع ویروس كرونا باید از غذا هایی كه مكان های عمومی مانند رستوران ها تهیه می شود پرهیز كنیم. حتی در محیط خانه نیز برای تهیه غذای سالم باید نكات بهداشتی به دقت رعایت شود. ضد عفونی سطوح با محلولی از وایتكس و آب كه به نسبت یك واحد وایتكس و نه واحد آب تهیه شده باشد، یكی از نكات ضروری برای بهداشت در فضای آشپزخانه منزل و استفاده از وسایل پاكیزه است.
وی در ادامه تاكید كرد برای پیشگیری از كرونا از مصرف گوشت هایی كه حرارت كافی ندیده اند خود داری كنیم . از ظروف مشترك استفاده نشود و قبل از تهیه یا مصرف غذا باید دستها حتماً شسته شود و این مورد جدایی از شستن های مكرر دست در روز است.
دكتر كوهدانی در پاسخ به سوال یكی از مخاطبان در مورد مصرف ویتامین D اظهار داشت، ویتامین D بر عملكرد ایمنی بدن تاثیر داردو و از آنجایی كه مواد غذایی به عنوان منبع ویتامین D اندك هستند، لازم است كسانی كه كمبود ویتامین دی ندارند، ماهانه یك پرل 50000 واحد ویتامین D مصرف كنند و در صورت كمبود ویتامین D و تایید آن از طریق آزمایش، فرد باید تحت درمان پزشك قرار گیرد. این مورد بر اساس پروتكل كشوری است كه قبل از انتشار كرونا نیز مورد توجه بوده است، از این رو در صورت بروز هر نوع بیماری و تضعیف سیستم ایمنی مصرف ویتامین D در دستور كار قرار می گیرد.
دكتر كوهدانی در پایان اظهار داشت برای تقویت سیستم ایمنی باید توجه داشت افرادی كه اضافه وزن دارند امكان دارد سیستم ایمنی ضعیف تری نسبت به دیگران داشته باشند و جز دسته پر خطر قرار گیرند. از این رو لازم است به موارد پیشگیری بیشتر توجه كنند. از سوی دیگر افرادی كه سیستم ایمنی ضعیف تری دارند لازم است مورد بررسی قرار گیرند تا علت ضعف سیستم ایمنی آنها مشخص و رفع شود.
برنامه پاسخگو در حال حاضر هر روز ساعت 8:15 دقیقه روی موج رادیو سلامت اف ام 102 مگاهرتز پخش می شود. شما می توانید سوالاتتان در مورد كرونا را در این برنامه با كارشناسان و استادان دانشگاه در میان بگذارید.

دسترسی سریع