یك متخصص كودكان و نوزادان گفت: كرونا حتما تب دارد، اما آبریزش بینی، عطسههای پیدرپی، سرفههای خلط دار، دردهای عضلانی، سردرد و علائم گوارشی در كودكان مربوط به سایر عفونتهای تنفسی است.
علی كرامتی امروز اظهار داشت: قبلا به گونههای از ویروس كرونا كه جزء ویروسهای شایعه عفونت تنفسی است، روبهرو بودهایم، اما الان این ویروس جهش یافته و با علائمی شدیدتر خود را نشان میدهد.
وی با بیان اینكه ابتلا شدن به بیماری ویروس كرونا جدید (كویدو 19) برای هر سنی امكان دارد، گفت: این ویروس جهش یافته منحصر به فرد است و براساس رفتار ویروس در گروههای سنی مختلف با علائمی میتواند بروز كند.
این متخصص كودكان و نوزادان ادامه داد: براساس تجربیات كشور چین، كویدو 19، در رده سنی بزرگسالان (50 سال به بالا) با شدت بیشتری خود را نشان میدهد و در رده سنی كودكان با شدت كمتری و شیوع پایینتر خود را نشان میدهد، حتی در نوزاد هم گزارش شده است.
وی در خصوص تشخیص بیماری كرونا در كودكان، افزود: در حال حاضر با توجه به این فصل از سال با سه دسته از ویروسهای تنفسی مواجه هستیم، 1- سرماخوردگی، 2- آنفولانزا و 3- ویروس كویدو 19، با علائم خفیف و شدیدی خود را نشان میدهد.
كرامتی اضافه كرد: سرماخوردگی معمولا تب ندارد، آنفولانزا با تب شدید(40 درجه به بالا) همراه با لرز همراه است و كرونا با تبی حدود 38 تا 40 درجه بدون لرز بروز میكند.
وی تصریح كرد: گلودرد و سردرد در سرماخوردگی یك علامت ثابت است، ولی در كرونا خیلی شایع نیست.
این استادیار دانشگاه علوم پزشكی كرمانشاه در خصوص سرفه، خاطرنشان كرد: سرماخوردگی سرفه دارد، در آنفولانزا نیز سرفه همراه با خلط و در كرونا سرفه خشك داریم كه به تنگی نفس كشیده میشود.
وی با بیان اینكه هر عطسه و آبریزش بینی به معنای كرونا نیست، اظهار داشت:كرونا آبریزش بینی و عطسه پشت سرهم ندارد ولی گرفتگی بینی در آن شدید است، علائمی همچون دلدرد، تهوع، استفراغ در كودكان مربوط به كرونا نیست و به سایر عفونتهای تنفسی بر میگردد.
كرامتی درد عضلانی را بیشتر مربوط به آنفولانزا دانست و گفت: حالت خستگی و كوفتگی بیشتر در كرونا شایع است.
وی افزود: ویروس كرونا یك تاجی دارد كه به مخاط تنفسی میچسبد و وارد هسته سلول میشود، تقسیم پیدا میكند و با تخریب سلول از طریق قطرات تنفسی موجب انتقال بیماری به اطرافیان میشود.
كرامتی از قدرت این بیماری به قدرت انتقال بسیار بالای آن اشاره كردو افزود: ویروس وزن ملكولی بالایی دارد، لذا رعایت فاصله ایمنی حدود 1.5 متر ضرورت دارد.
این متخصص كودكان و نوزادان به دوره كمون بیماری ویروس كرونا تا دو هفته عنوان كرد و افزود: كودكان میتوانند ناقل این بیماری باشند و ویروس را انتقال دهند در شرایط فعلی بهتر است كودكان در خانه بمانند و حتیالامكان از منزل خارج نشوند.
وی از والدین خواست به تمرینات بدنی و تغذیه مناسب كودكان توجه خاصی داشته باشند و با آرامش و اطمینان خاطر با مصرف مایعات بهدور از استرس، وضعیت ایمنی خاصی را برای فرزندان خود فراهم كنند و اسباببازی كودكان را همواره شسته و ضدعفونی كنند.