توصیه‌های كرونایی به بیماران "نادر"

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر ضمن توصیه به این بیماران در پیشگیری از ابتلا به كروناویروس، در آستانه روز جهانی بیماری‌های نادر، گفت: به علت شیوع ویروس كرونا در سطح كشور امسال بنیاد بیماری‌های نادر جشنی برای این روز برگزار نخواهد كرد.

1398/12/10
|
12:18

دكتر حمیدرضا ادراكی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینكه تجمعات انسانی می‌تواند یكی از عوامل انتقال كروناویروس از فردی به فرد دیگر باشد، گفت: به همین دلیل بر خلاف سنت سالیان گذشته، امسال بنیاد بیماری‌های نادر جشنی به مناسبت روز جهانی بیماری‌های نادر برگزار نخواهد كرد.

وی در ادامه با بیان اینكه برخی بیماران نادر دارای بیماری با نقص سیستم ایمنی بدن هستند، تصریح كرد: از این رو ممكن است حتی یك سرماخوردگی ساده كه افراد عادی به راحتی دوره آن را می‌گذرانند، برای این بیماران تبدیل به عفونت‌های گسترده شود. موضوع اپیدمی كرونا یا دیگر ویروس‌ها برای بیماران نادر بسیار حساس‌تر و نگران‌كننده‌تر خواهد بود.

وی با تاكید بر لزوم ارائه آموزش به بیماران نادر در خصوص كروناویروس، اظهار كرد: این آموزش‌ها به صورت تلفنی، از طریق سایت بنیاد و... انجام می‌شود. طی روزهای گذشته نیز وركشاپی حضوری برای این عزیزان برگزار شد تا آموزش حضوری موثر به انها ارائه شود.

ادراكی برخی از این توصیه‌هارا اینگونه برشمرد: بیماران نادر باید وسایل‌شان مربوط به خود و مجزا از سایرین باشد. البته نمی‌توان توقع داشت از هر وسیله‌ای چند عدد در منزل باشد تا در اختیار هر فرد به طور مجزا قرار گیرد، اما می‌توان با رعایت نكات بهداشتی از وسایل مشترك استفاده كرد. به عنوان مثال هنگام استفاده از موس كامپیوتر در صورتی كه ماده ضدعفونی كننده در اختیار نداشتند از دستمال كاغذی برای نگه داشتن آن استفاده كنند.

وی افزود: خودكار مشترك در اماكن عمومی مانند بانك‌ها، كلیدهای روشن و خاموش كننده برق، دكمه آسانسور و... همگی از جمله مواردی هستند كه افراد متعددی با آن تماس داشتند و نقاط آلوده‌ای به حساب می‌آیند. رعایت نكات فوق برای تمام افراد ضروری است اما، بیماران نادر از آنجایی كه سیستم ایمنی ضعیف‌تری دارند باید بیش از سایرین رعایت كنند.

مدیرعامل بنیاد بیماری‌های نادر به نقش تغذیه در تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره كرد و گفت: استفاده از میوه و سبزیجات تازه بسیار موثر خواهد بود.

وی در خاتمه افزود: حضور در محیط‌های سر بسته مانند مترو، اتوبوس، سالن‌های تئاتر، سینما و... به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. پیشنهاد می‌كنیم از وسایل نقلیه شخصی یا تاكسی‌های اینترنتی استفاده كنند. رعایت این نكات به همراه شست‌وشوی دست‌ها، صورت و بینی و همچنین قرقره آب نمك، تا گذر از پیك بیماری بسیار موثر خواهد بود.

مراقبت
سلامت نیوز ›
مراقبت ›
بیماری

سلامت نیوز: توصیه‌های كرونایی به بیماران "نادر"

دسترسی سریع