معاون وزیر بهداشت گفت: 80 تا 90 درصد از مبتلایان به ویروس كرونا درمان خاصی نمیخواهند و خود به خود خوب میشوند.
ایرج حریرچی، معاون وزیر بهداشت گفت: 785 مورد مشكوك در كشور داریم كه 28 نفر از آنان مبتلای قطعی هستند و 5 نفر نیز فوت كرده اند، ویروس كرونا دومین عامل شایع سرماخوردگی در دنیاست و چیز جدیدی نیست.
آقای حریرچی با بیان تاریخچهای از این ویروس افزود: علامت ویروس كرونا مانند علامت بیماری آنفلوانزاست.
وی گفت: دلیل ترس از ویروس كرونا ناشناخته بودن رفتار آن است.
آقای حریرچی با بیان اینكه بیماری ویروس كرونا از آنفلوانزای H 1 N 1 كمتر است افزود: از پاییز امسال 13 هزار و 200 نفر در كشور ما به ویروس آنفلوانزا مبتلا شدند و در امریكا در یك سال اخیر ویروس آنفلوانزا 10 هزار نفر را كشت.
وی گفت: ویروس كرونا در كودكان زیر 14 سال علایم چندانی نشان نمیدهد و اینكه گفته میشود ممكن است كودكان عامل انتقال ویروس شوند تاكنون ثابت نشده است.
آقای حریرچی اضافه كرد: هر فرد مبتلا به این ویروس به طور میانگین 2 و 2 دهم نفر را مبتلا میكند و این طور نیست كه اگر یك مورد در منطقهای دیده شد همه آن منطقه را آلوده میكند.
وی افزود: در كشور سالانه 380 هزار مرگ و میر بر اثر همه عوامل داریم كه بیش از 16 هزار نفر از این افراد بر اثر تصادفات جادهای جان خود را از دست میدهند.
آقای حریرچی گفت: از مهر امسال تاكنون بر اثر بیماری آنفلوانزا 108 نفر در كشور جان خود را از دست داده اند كه افراد كهنسال و با نقص ایمنی بوده اند.
وی افزود: در شهر قم شرایط بیماری ویروس كرونا كنترل شده و بخشی از ظرفیت بیمارستانهای مخصوص مبارزه با این بیماری در این شهر خالی است.
آقای حریرچی گفت: برای مراقبت از كسانی كه ابتلای آنان به این ویروس ثابت شده یا كسانی كه از كشور چین آمده اند لباسهای مخصوص استفاده میشود.
وی افزود: در بیشتر فرودگاههای كشور دستگاه تشخیص تب، نصب شده است و در هر جایی كه نیاز باشد مراقبتهای لازم را انجام میدهیم.
آقای حریرچی گفت: بر اساس توصیه علمی سازمان جهانی بهداشت و دانشگاههای معتبر دنیا استفاده از ماسك برای مردم عادی برای مقابله با ویروس كرونا ضروری نیست و فقط كسانی كه علایم آنفلوانزا دارند یا از بیماران مبتلا به ویروس كرونا مراقبت میكنند استفاده از ماسك لازم است.
وی افزود: امكان دروغ گفتن درباره تعداد مبتلایان و فوت شدگان بر اثر ویروس كرونا وجود ندارد و جامعه پزشكی دروغ در این زمینه را نمیپذیرد.
آقای حریرچی گفت: تاكنون منشأ ورود ویروس كرونا به كشور مشخص نشده است و كاركنان دو بیمارستان شهر قم در قرنطینه هستند.
وی افزود: آنفلوانزای نوع B در قم وجود داشت، اما تعدادی از مراجعین به مراكز درمانی علایم آنفلوانزا نداشتند و بر این اساس از آنان آزمایش گرفته شد.
آقای حریرچی گفت: پس از تأیید وجود ویروس كرونا در قم به فاصله نیم ساعت آن را اعلام عمومی كردیم.
وی افزود: ممكن است منشأ ورود ویروس كرونا به كشور افراد چینی باشند كه به ایران آمده اند یا ایرانیهایی كه مستقیم یا غیرمستقیم از چین وارد شده باشند.
آقای حریرچی گفت: البته رفت و آمدهای غیرقانونی از مرزهای شرقی كشور و تردد زائران از كشورهای همسایه به قم نیز ممكن است منشأ ورود این ویروس به كشور باشد.
وی افزود: اینكه تاكنون آماری از مبتلایان به ویروس كرونا در كشورهای همسایه غربی و شرقی ما اعلام نشده است به دلیل انجام ندادن آزمایشها برای شناسایی این ویروس در این كشورهاست.
آقای حریرچی گفت: ویروس كرونا تا 9 روز در سطوح باقی میماند و قابلیت انتقال دارد و بر این اساس ممكن است دو نفری كه در قم فوت شده اند سطوح آلوده به این ویروس را لمس كرده باشند.
وی با بیان اینكه شورای عالی امنیت ملی عصر دیروز درباره ویروس كرونا جلسه داشت افزود: از نظر علمی در دنیا قرنطینه به معنای جلوگیری از رفت و آمد و پلمپ خانهها توصیه نمیشود.
آقای حریرچی گفت: فرد لبنانی مبتلا به ویروس كرونا نیز پس از سفر به قم به این بیماری دچار شده است.
وی با بیان اینكه وزارت بهداشت اختیار تعطیل كردن مدارس را دارد افزود: دلیل اصلی تعطیلی مدارس انتشار ویروس كرونا نیست بلكه به دلیل استفاده از مواد ضد عفونی كننده در مدارس است.
آقای حریرچی گفت: در یكی دو روز نخست كه مشخص نبود ویروس كرونا به كشور وارد شده یا خیر پروازی به چین انجام نشد و اكنون نیز هیچ پرواز مستقیمی كه مسافر جا به جا كند به چین نداریم و كالاهای وارداتی از چین نیز بررسی و ضد عفونی میشود.
وی افزود: بیش از 8 هزار كیت تشخیص ویروس كرونا در كشور وجود دارد، اما انجام آزمایش تشخیص، سخت و نیازمند متخصصان ماهر است.
آقای حریرچی گفت: سه مركز در تهران و مراكزی در تبریز، اصفهان، مشهد، شیراز و اهواز برای تشخیص این ویروس تجهیز شده اند.
وی اضافه كرد: برای قطعی شدن نتیجه آزمایشها آن را دوبار انجام میدهیم.
آقای حریرچی گفت: نمونههای آزمایش برای تشخیص ویروس كرونا باید به این مراكز ارسال شود.
وی افزود: در تهران 2 هزار تخت برای بستری بیماران مبتلا به ویروس كرونا در نظر گرفته شده كه بعید است استفاده شود.
آقای حریرچی گفت: 800 تخت نیز ستاد كل نیروهای مسلح برای این ویروس در اختیار ما قرار داده است.
وی با بیان اینكه كمبود تجهیزات و ماسك نداریم و وزارت بهداشت تولیدات كارخانجات داخلی را خریداری و در شبكه داروخانهای كشور توزیع میكند افزود: درخواست برخورد شدید قانونی را با كسانی كه اقدام به گران فروشی یا احتكار ماسك و دیگر تجهیزات مقابله با ویروس كرونا میكنند از دادستانی و قوه قضاییه درخواست كرده ایم.
آقای حریرچی اضافه كرد: اگر تولید كنندگان ماسك نیاز كشور را رفع كنند اجازه صادرات مازاد این محصول به آنها میدهیم.
وی گفت: تنها راه مقابله با ویروس كرونا پیشگیری و رعایت بهداشت فردی است.
آقای حریرچی با بیان اینكه ویروس آنفلوانزا و كرونا دورهای هستند و اكنون در چین تعداد مبتلایان كاهش یافته و تعداد بهبود یافتگان بیشتر شده است افزود: انتظار داریم با گرم شدن هوا ویروس كرونا از بین برود البته رفتار این ویروس تاكنون شناسایی نشده است.
وی با بیان اینكه نهایت دوره نهفتگی كرونا ویروس 14 روز است گفت: این ویروس برای طب مدرن و سنتی ناشناخته است و بدون تجربه و شناسایی این ویروس كسی نمیتواند برای آن نسخه بپیچد البته برای مقابله با بیماریهای خانواده آنفلوانزا مصرف مایعات، غذاهای مقوی، میوه جات تازه به ویژه مركبات و استراحت توصیه میشود و اگر كسی به پزشك در این زمینه مراجعه كرد هر چه پزشك توصیه كرد انجام دهد.