دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزشوپرورش توصیههایی را برای مراقبت از دانشآموزان در برابر ویروس كرونا ارائه كرد.
به دنبال شیوع ویروس كرونا در كشور و حساسیت این موضوع در فضاهایی نظیر مدارس، دفتر سلامت وزارت آموزش و پرورش توصیههایی را برای مراقبت از دانش آموزان اعلام كرد.
13 راهكار كلیدی برای جلوگیری از ابتلا به ویروس كرونا به شرح زیر پیشنهاد شده است:
1. ویروس كرونا، عمدتاً از راه دهان، بینی، چشم و گوش وارد بدن میشود. بنابراین دستهایتان را قبل از شست و شوی كامل با آب و مایع دستشویی به این 4 قسمت بدن نزنید.
2. هر روز چندین بار دست هایتان را با آب و مایع دستشویی و هر بار به مدت نیم دقیقه با دقت بشویید. اگر مایع یا ژل ضدعفونی كننده هم بزنید، بهتر است و بیشتر از كرونا در امان می مانید.
3. همراهتان یك مایع ضدعفونی كننده كوچك داشته باشید تا در محیطهای عمومی مانند مترو و خیابان و ... كه دسترسی سریع به آب و مایع دستشویی ندارید، بعد از تماس با افراد و اشیاء، مدام دستهایتان را ضدعفونی كنید.
4. اگر نزدیك شما، كسی سرفه با عطسه كرد، فوری دهان و بینیتان را ببندید و حتیالمقدور چند متری از او دور شوید، چون یكی از راههای انتقال كرونا، تنفس است.
5. اگر مسئول اشیائی هستید كه دستهای افراد مدام با آنها در تماس است، آنها را بارها ضدعفونی كنید مانند دستگیرههای در، ستونهای فلزی اتوبوس و مترو كه افراد برای حفظ تعادل آنها را میگیرند، پیشخوان بانكها و ادارات، خودكارهای عمومی بانكها، دكمههای آسانسور و خودپردازها، نازل بنزین، نردههای كنار پلهها و غیره.
همچنین سعی كنید تا حد امكان به چنین اشیایی دست نزنید و اگر هم زدید (كه اكثراً ناگزیر هستید) دستهای خود را بشویید یا ضدعفونی كنید و قبل از شست و شو، به آن 4 قسمت بدن كه در بند اول گفتیم، دست نزنید.
6. به منظور كاهش شیوع ویروس كرونا دست دادن و روبوسی كردن را به حداقل ممكن برسانید.
7. بلافاصله بعد از ورود به خانه، دستهای خود را بشویید و ضدعفونی كنید. این را از همه اعضای خانواده بخواهید. همچنین در محل كار نیز با همكاران چنین قراری بگذارید.
8. سیستم ایمنی بدن تان را با خوردن ویتامین C، میوهها، سبزیجات و داروهای تقویتی، ارتقا دهید. خوردن روزانه یك لیوان "آب ولرم + آب لیموی تازه + یك قاشق عسل طبیعی" توصیه میشود.
9. به منظور پیشگیری از شیوع كرونا میوهها و سبزیجات را كاملاً بشویید.
10. غذای آلوده از راههای انتقال كروناست. از خوردن غذا و مایعات در جاهای غیرمطمئن خودداری كنید.
11. غذاهایتان كاملاً پخته شود؛ بنابراین از خوردن غذاهای نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیك نیم پز یا آبدار خودداری كنید.
تاكید میشود مرغ و گوشت قرمز و شیر را خوب بجوشانید و كامل بپزید و مصرف ویتامین C، میوه و سبزی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن میشود و فرد را در مقابل ابتلا به ویروس كرونا مقاوم میكند.
12. مسواكتان را مدام بشویید و ضدعفونی كنید.
13. تا حد امكان در خانه بمانید، اگر بیرون رفتید بكوشید به جاهای شلوغ نروید و مدام دست هایتان را ضدعفونی كنید.