آخرین وضعیت كرونا

طبق آخرین اخبار و اطلاعات تعداد قربانیان ویروس كرونا در چین به 304 نفر رسید.

1398/11/13
|
09:37

با توجه به افزایش تعداد قربانیان ویروس كرونا به 304 نفر، یك مقام سازمان بهداشت جهانی به كشورهای جهان هشدار داده است كه خود را برای مقابله با شیوع این ویروس در داخل مرزهایشان آماده كنند.
كمیسیون بهداشت چین نیز اعلام كرد تعداد قربانیان ویروس كرونا در این كشور به 304 رسید.
باتوجه به اهمیت این موضوع، رادیو سلامت گفتگویی اختصاصی با آقای دكتر بیژن صدری زاده، متخصص بیماری های عفونی انجام داد.
دكتر صدری زاده در پاسخ به این سوال كه آیا قبلا هم ویروس كرونا وجود داشته است یا خیر؟ گفت: ویروس كرونا ویروس خوش نامی نبوده و نیست، كرونا از قبل هم وجود داشته و اتفاقا سابقه خوبی ندارد. چرا كه اولین بار در دنیا یك سندرمی ایجاد كرد كه به اسم سندرم تنفسی شدید و حاد معروف شد. این سندرم تنفسی سال 2003 در كانادا بوجود آمد و تقریباً 10 سال بعد در سال 2012 سندرم تنفسی خاورمیانه را ایجاد كرد كه از عربستان شروع شد و به قسمت های دیگر منتقل شد. این خانواده كرونا و ویروس هایی كه از خانواده كرونا هستند مشكلاتی را ایجاد می كنند و اخیراً هم در 31 دسامبر در چین مشكل آفرین شد. گسترش ویروس كرونا با سرعت زیادی در چین انجام شد و بعد به استرالیا و انگلیس و فرانسه هم رسید و در منطقه ما هم كرونا به عربستان و كویت آمده و این یعنی زنگ خطر و آماده باش برای كشورهای اطراف.
دكتر صدری زاده در پاسخ به این سوال كه آیا هر كسی كه تب داشت و سرفه می كرد ممكن است به ویروس كرونا مبتلا شده باشد؟ گفت: در مورد علائم ویروس كرونا و نحوه انتقال آن باید گفت ویروس كرونا جز خانواده ای است كه ویروس های سرماخوردگی هم جز همان خانواده هستند اما با این تفاوت كه آنها خطرناك نیستند اما ویروس كرونا خطرناك است. ویروس كرونا می تواند بیماری شدید ایجاد كند كما اینكه در گذشته هم نشان داده شده و اینبار این همه گیری كه در چین شروع شده بسیار خطرناك است.
دكتر صدری زاده افزود: هنوز ویروس كرونا امتحان خودش را پس نداده و هیچ كس نمی تواند به طور قطعی بگوید ویروس كرونا بیماری زایی اش تا چه حد بیشتر خواهد شد و تا چه میزان شدت پیدا خواهد كرد. آنچه مسلم است این است كه ویروس كرونا یك بیماری حاد تنفسی است كه با تب و سرفه و تنگی نفس شروع می شود.
دكتر صدری زاده در خصوص دوره نهفتگی این ویروس كرونا گفت: دوره نهفتگی ویروس كرونا از 2 تا 14 روز است، یعنی ممكن است فردی مبتلا به كرونا شده باشد اما در دوره نهفتگی باشد و 14 روز بعد علائم به سراغش بیاید و ممكن است فردی كه مبتلا به ویروس كرونا شده است 2 تا 14 روز هیچ علائمی از این ویروس نداشته باشد.
دكتر صدری زاده در پاسخ به این پرسش كه گفته می شود با افرادی كه علائم كرونا دارند در تماس نزدیك نباشید، منظور از تماس نزدیك چیست؟ گفت: منظور از تماس نزدیك یعنی گفتگو و تماس با فردی در فاصله كمتر از دو متر كه در این فاصله اگر فرد مبتلا به ویروس كرونا عطسه یا سرفه كند قطعا ویروس كرونا از طریق دهان، بینی و چشم طرف مقابل وارد بدنش می شود و ویروس كرونا به فرد مقابل هم منتقل می شود. وی تاكید كرد كه ضروری است افراد بهداشت فردی را رعایت كنند و هنگام عطسه از دستمال استفاده كنند و اگر دستمال در دسترس نبود در آرنج خودشان عطسه كنند.
این متخصص عفونی درمورد استقرار نیروهای اورژانس و دستگاه های حرارت سنج در فرودگاه ها نیز گفت: این اقدام اقدام بسیار خوبی است كه برای تشخیص ویروس كرونا از دستگاه های حرارت سنج استفاده كنند، اقدام لازمی است اما قطعا كافی نیست چون ممكن است فرد مبتلا به ویروس كرونا در دوره نهفتگی باشد و اصلا هیچ یك از علائم كرونا مثل تب و سرفه و تنگی نفس را نداشته باشد و بعد از اینكه وارد كشور شد علائم بروز كند.

دسترسی سریع