ایران دارای سخت گیرانه ترین استانداردهای سلامت غذایی / به شایعات توجه نكنید.

رادیو سلامت به عنوان مهمترین رسانه مرجع در حوزه سلامت در برنامه پاسخگو، در راستای تنویر افكار عمومی و بر اساس نیاز مخاطبان به بررسی موضوعی كه اخیراً در فضای مجازی و رسانه ها درخصوص وجود سم آفلاتوكسین در شیر و لبنیات پخش شده است پرداخت.

1398/10/30
|
17:10

رادیو سلامت به عنوان مهمترین رسانه مرجع در حوزه سلامت در برنامه پاسخگو، در راستای تنویر افكار عمومی و بر اساس نیاز مخاطبان به بررسی موضوعی كه اخیراً در فضای مجازی و رسانه ها درخصوص وجود سم آفلاتوكسین در شیر و لبنیات پخش شده است پرداخت. آقای دكتر شانه ساز معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو، خانم دكتر گیتی كریم استاد دانشگاه و كارشناس صنایع لبنی، دكتر رضایی معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور دام و دكتر صفری رئیس سازمان نظام دامپزشكی كشور از مهمانان این برنامه بودند.

دكتر شانه ساز معاون وزیر و رئیس سازمان غذا و دارو ضمن اشاره به ارزش بالای غذایی شیر گفت: در كشور ما متوسط میزان مصرف شیر و لبنیات خیلی كمتر از میزان معمول جهانی است و وقتی كه همچین شایعاتی بوجود می آید و اطلاعاتی كه صحیح نیست به مصرف كننده ها داده می شود باید انتظار داشت كه مصرف ناچیز شیر در كشور از این هم كمتر شود و این در حالی است كه شیر هم قبل از ورود به كارخانه و هم در حین تولید و هم در هنگام خروج و بعد از ورود به بازار توسط سازمان غذا و دارو كنترل می شود و آن چیزی كه شایعه شده و نگرانی را تشدید می كند باعث سوء ظن در مصرف كننده ها نیز می شود.
دكتر شانه ساز در پاسخ به این سوال كه این شایعه ها واقعیت دارد یا خیر؟ گفت: این شایعه ها اصلا واقعیت ندارد و نادرست است.
كشور ما از كشورهایی است كه آمارهای كاملا قابل دفاعی در این زمینه دارد و از سال 92 تا 97 طبق گزارش های مربوط به كنترل سطح میزان آفلاتوكسین در صنایع لبنی كه در سطح بازار توزیع شده بود، مشخص شد كه از حد مجاز بالاتر بوده زیر 3 درصد بوده است واین عدد كاملاً قابل قبول و قابل دفاع است و با شایعه ها و اخبار غلط این روزها كاملاً مغایرت دارد.
دكتر شانه ساز در ادامه افزود: در هر كشوری مراجع رسمی وجود دارند كه می توانند اظهار نظر كنند و طبق روش های كاملاً استانداردی آزمایش انجام می شود و بر اساس آن گزارش ارائه می شود و این گزارش ها قابل استناد هستند.
در ادامه برنامه دكتر گیتی كریم استاد دانشگاه و كارشناس صنایع لبنی گفت: متاسفانه وقتی كه من این فیلم را در فضای مجازی دیدم برایم بسیار غافلگیرانه بود كه چطور یك كارشناس بدون توجه به مسائلی كه واقعیت ندارد طوری این مسئله را عنوان می كند كه از مردم صلب اعتماد شود و نگرانی بین مردم ایجاد كند. من 43 سال است كه در برنامه های تحقیقاتی آفلاتوكسین در شیر تحقیق و فعالیت می كنم باید عرض كنم كه وجود این ماده در شیر غیر طبیعی نیست و در تمام كشورهای دنیا و همه شیرها امكان وجود این ماده هست ولی مسئله مهم این است كه این ماده بیش از مقدار مجاز نباشد. نباید به حرف های افرادی كه خود را كارشناس و محقق معرفی می كنند در حالی كه یك مقاله علمی از آنها ندیده ایم اطمینان و اعتماد كنیم.
در ادامه این برنامه گفتگویی انجام شد با دكتر رضایی معاون وزیر جهاد كشاورزی در امور دام . دكتر رضایی گفت: كشور ما دارای استانداردهایی برای انواع تولیدات دارد و بسیار واضح و مشخص هم است و دست به دست شدن این مدل شایعات در فضای مجازی ظلمی است به تولید كنندگان مواد خوراكی در كشور. وی در ادامه تصریح كرد: ما در ایران دارای سخت گیرانه ترین استانداردها در زمینه محصولات غذایی هستیم و مستندات آن كاملاً موجود است.
رضایی در ادامه گفت: بنده به مردم اطمینان می دهم اگر مشكلی باشد دستگاه های نظارتی جلوی آن را میگیرند و پیگیری خواهند كرد مردم به شایعات توجه نكنند.
دكتر صفری رئیس سازمان نظام دامپزشكی كشور نیز در این برنامه گفت: شب گذشته كه این كلیپ را دیدم بسیار متعجب شدم. متاسفانه در صدا و سیما و به خصوص شبكه سیما سیما مكرراً از این اتفاقات می افتد و این آسیب جدی به اعتماد مردم وارد می كند. وی افزود: اینگونه مباحث كاملاٌ تخصصی است و مجری محترم برنامه با مباحث تخصصی آشنایی ندارند و ما قبلاً به مسئولین سازمان هم متذكر شده ایم كه برای اینگونه برنامه های تخصصی حتما از مجری استفاده كنند كه دانش لازم و كافی را در آن موضوع داشته باشد ضمن اینكه كارشناسی كه در برنامه خود را بازرس انجمن مطرح كرده بازرس بهداشت مواد غذایی نیست و اطلاعاتی كه ارائه می شود باید مستند باشد نه اینكه به بر اساس تحقیقات پایان نامه دانشگاهی اطلاعات غلطی را به جامعه منتقل كنیم.

دسترسی سریع