مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت به اشاره به برنامه این وزارتخانه در جهت جلوگیری از چاقی كودكان و نوجوانان، گفت: در بوفه مدارس نباید آبمیوههای كه قند افزوده دارند، شیرهای طعم دار، شیر كاكائو ،چیپس، پفك و نوشابه عرضه شود.
تغذیه مناسب كودكان و نوجوانان و ارائه الگوی تغذیهای مناسب برای آنها، با توجه به اینكه دوران طلایی رشد بدنی را میگذرانند از اهمیت ویژهای برخوردار است .
همچنین یكی از مراكز مهم عرضه مواد غذایی بوفه مدارس كشور است؛ به طوری كه میلیونها دانشآموز در مدارس تحصیل كرده و درصد زیادی از آنها از بوفه مدارس استفاده میكنند؛ در نتیجه رعایت نكات بهداشتی در عرضه مواد غذایی در بوفهها از اهمیت ویژهای برخوردار بوده و نظارت مستمر آن امری ضروری است.
زهرا عبدالهی، مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری فارس، در پاسخ به این پرسش كه «چه برنامههایی برای تغذیه كودكان و دانشآموزان در نظر گرفته اید؟»، اظهار داشت: اكنون برای كودكان برنامهای داریم كه از دو سال پیش در كشور اجرا میشود و برنامه پیشگیری و كنترل اضافه وزن و چاقی كودكان و نوجوانان است. این برنامه در قالب تفاهم نامه مشتركی با همكاری وزارت آموزش و پرورش، سازمان بهزیستی، وزارت ورزش، صدا و سیما و سازمان ملی استاندارد در حال اجراست.
وی با اشاره به برنامههای دیگر وزارت بهداشت در راستای توجه به وضعیت تغذیه كودكان و نوجوانان، ادامه داد: از طریق شبكههای بهداشتی و درمانی كشور برنامههای مراقبتی، آموزش، مشاوره تغذیه و شناسایی كودكانی كه اضافه وزن داشته یا چاق هستند برای اینكه این كودكان به وزن نرمال برسند، اجرا میشود.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت افزود: در همكاری با آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان در جهت اینكه امكان ورزش و فعالیت بدنی در مدارس بیشتر فراهم شود و امكانات ورزشی در مدارس و نیز مهدكودكها باشد، همكاریهایی داشتهایم؛ ضمن اینكه برنامههای همكاری با صنایع غذایی برای اینكه در بوفههای مدارس اقلام غذایی اجازه ورود داشته باشند كه كم قند، كم نمك و كم چربی باشند داریم؛ چراكه میخواهیم از چاقی كودكان جلوگیری كنیم.
عبدالهی با اشاره به اینكه دستورالعمل بوفه مدرسه هر سال توسط وزارت بهداشت بازنگری شده و و از طریق آموزش و پرورش به بوفه مدارس ابلاغ میشود،تأكید كرد: در بوفه مدارس نباید آبمیوههای كه قند افزوده دارند، شیرهای طعم دار، چیپس و پفك نوشابه عرضه شود.
وی متذكر شد: تاكید شده میوهها به صورت تمیز و بسته بندی شده در بوفه مدارس عرضه شود؛ همچنین لقمههای سالم، خشكبار و اقلام غذایی كه چاق كننده نیستند، در بوفهها در اختیار دانشآموزان قرار گیرد.
مدیركل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت خاطرنشان كرد: پایش و نظارت بر این بوفهها از این جهت كه مطمئن باشیم اقلام غذایی غیر مجاز در بوفهها ارائه نمیشود، خیلی مهم است.
عبدالهی یادآور شد: پایش و نظارت بر بوفههای مدارس را بازرسان و كارشناسان بهداشت و تغذیه وزارت بهداشت و وزارت آموزش و پرورش انجام میدهند تا فقط اقلام غذایی مجاز توزیع شود.