تاثیر آلودگی بر كودكان و نوزادان و راهكارهای كاهش این آثار زیان بار

تحقیقات نشان می دهد آلودگی هوا ضمن تشدید عوارض تنفسی و قلبی در مبتلایان به این بیماری ها، یك عامل اصلی در بروز بیماری های تنفسی و قلبی در افراد سالم نیز محسوب می شود.هر فرد روزانه نزدیك به 22 هزار بار تنفس می كند و تقریباً به 15 كیلوگرم هوا

1398/09/25
|
11:37

سیستم تنفسی اولین بخش از بدن انسان است كه در تماس مستقیم با آلودگی هوا قرار می گیرد و ریه، مسئول جذب اكسیژن هوا و دفع دی اكسید كربن خون است، از این رو در صورتی كه غلظت آلاینده های هوا فراتر از ظرفیت تصفیه ریه انسان باشد، وارد جریان خون می شوند و عوارضی همچون اختلال در انتقال اكسیژن به بافت های بدن، افزایش ضربان قلب، سكته قلبی، كاهش ظرفیت شش ها، آسم، برونشیت و سرطان ریه ایجاد می شود.آلودگی هوا در قسمت های فوقانی دستگاه تنفسی بیشترین تأثیر را به جا می گذارد و آثار بیماری در بیماران ریوی به صورت حاد و مزمن در درازمدت باقی می ماند.
هر چه میزان ذرات آلاینده در هوا بیشتر باشد، كار و فعالیت ریه ها دشوارتر می شود، زیرا باید اكسیژن بیشتری را جذب و دی اكسید كربن بیشتری را دفع كند.

آلودگی هوا می تواند تهدید جدی برای سلامتی انسان باشد، آلودگی هوا باعث تحریك مجاری هوائی و تشدید آسم در میان افراد به خصوص كودكان می شود تماس درازمدت با هوای حاوی میزان بیش از حد مجاز آلاینده ها باعث بروز برونشیت مزمن، بیماری مزمن ریه، تنگی نفس، سرفه های مكرر و شدید، آب ریزش چشم و سوزش و التهاب می شود.

افرادی كه بیماری زمینه ای دارند مانند قلبی و عروقی، بیماری های ریه، آلرژی، آسم، بیماری متابولیك و بیمارانی كه تحت عمل پیوند قرار گرفته اند، بیشتر و زودتر مستعد دریافت عوارض آلودگی هوا هستند. این افراد از تردد و فعالیت در محیط های باز هنگام آلودگی هوا به خصوص در ساعات اوج ترافیك پرهیز كنند. تحقیقات نشان داده است كه آلودگی هوا در بروز انواع بیماری های غیرواگیر و انواع سرطان ها به ویژه سرطان ریه نقش موثری دارد.

تأثیرات آلودگی هوا بر كودكان و نوزادان
بر اساس یك تحقیق، كودكان و نوزادان تقریبا تا پنجاه درصد هوای بیشتری نسبت به بزرگسالان تنفس می‌كنند. از آنجا كه ریه‌های نوزادان ظریف و در حال رشد است، تنفس هوای سمی و حساسیت‌زا بر روی سلامتی آن‌ها اثرات مخربی دارد. گاهی اوقات هوای آلوده‌ی خانه ممكن است باعث بروز بیماری‌های طولانی مدت و مزمن در نوزادان شود و رشد طبیعی آن‌ها را به خطر اندازد. ابتلا به بیماری آسم و تضعیف سیستم ایمنی بدن در مقابل بیماری آنفولانزا از جمله آسیب‌هایی است كه نوزادان در معرض هوای آلوده را تهدید می‌كند.
آلودگی هوا بیشترین تاثیر و تهدید جدی برسلامتی كودكان را دارد، آلودگی هوا ابتلا به آسم را در كودكان افزایش می دهد.كودكان به دلیل تعداد تنفس بیشتری نسبت به بزرگسالان و همچنین قد كوتاه تر، بیشتر در معرض آلودگی سطحی هوای محیطی قرار می گیرند. كودكان همچنین به دلیل فعالیت جسمانی و سوخت و ساز بیشتر، مستعد ابتلا به بیماری های ریوی و عفونت های ریوی هستند.

دسترسی سریع