87 نفر بر اثر گازگرفتگی جان باختند

سخنگوی سازمان اورژانس كشور گفت: از ابتدای پاییز ( اول مهر تا 8 آذر) تعداد 1663 نفر به دلیل گاز مونوكسیدكربن دچار مسمومیت و 87 نفر فوت شده‌اند.

1398/09/17
|
12:08

مجتبی خالدی سخنگوی سازمان اورژانس كشور گفت: از ابتدای پاییز ( اول مهر تا 8 آذر ) تعداد 1663 نفر به دلیل گاز مونوكسیدكربن دچار مسمومیت و 87 نفر فوت شده‌اند.
وی افزود: تعداد 379 نفر به وسیله پرسنل فوریت‌های پزشكی در محل حادثه درمان شده‌اند و 1197 نفر به بیمارستان‌ها و مراكز درمانی به وسیله اورژانس 115 منتقل شده‌اند.
وی با اشاره به این كه طبق آمار 369 نفر در تهران، 143 نفر در فارس، 128 در آذربایجان شرقی و 185 نفر در استان خراسان رضوی دچار مسمومیت با گاز مونوكسید كربن شده‌اند، افزود: بیشترین تعداد فوتی بر اثر مسمومیت با گاز مونوكسید كربن مربوط به استان‌ اصفهان با 11 نفر، آذربایجان شرقی 10 نفر و فارس 9 نفر بوده است.
سخنگوی سازمان اورژانس كشور با بیان این كه منواكسید كربن گازیست سمی كه از احتراق ناقص كربن به وجود می آید كه رنگ و بوی خاصی ندارد و به همین دلیل آنرا قاتل خاموش می نامند، گفت: این گاز وقتی وارد سیستم تنفسی شخصی شود بلافاصله با گلبول های قرمز شخص وارد واكنش شده و باعث می شود تا اكسیژن كمتری به اعضای بدن برسد.
خالدی در ادامه افزود: كه اولین عوارض این مساله در ابتدا سوزش چشمها و پس از سپری شدن زمانی بین 1 الی 2 ساعت بسته به غلظت گاز كربن مونواكسید موجود در مكان فرد احساس خواب آلودگی و احساس خستگی مفرط می كند و در این حالت اعضای بدن گِزگِز كرده و اگر بدن شخص حساس باشد دچار خونریزی بینی می شود. اگر شخص سعی كند سرپا بایستد دچار سرگیجه به همراه حالت تهوع شده و چشمها در این حالت اغلب سیاهی می رود. در ادامه ممكن است شخص دچار بیهوشی شود.
وی همچنین با بیان این كه افرادی كه در یك فضای سربسته در معرض استنشاق این گاز قرار می‌گیرند ابتدا احساس كرختی و خواب آلودگی می‌كنند و در صورتی كه هرچه سریعتر مكان را ترك نكنند و یا هوای تازه تنفس نكنند دچار بیهوشی و در نهایت خفگی می‌شوند، افزود: كودكان، سالمندان، افراد با سابقه بیماریهای قلبی – ریوی و افراد مبتلا به بیماری های خونی بیشتر از سایرین دچار عوارض ناشی از مسمومیت با این گاز می شوند.
سخنگوی سازمان اورژانس كشور در ادامه با اشاره به این كه استفاده از وسایل گرمایشی غیر استاندار و یا عدم نصب صحیح این وسایل و همچنین استفاده از وسایل گازسوز بدون دودكش و یا نصب دودكش ها به صورت غیر استاندارد از عوامل اصلی بروز مسمومیت با گاز منواكسید كربن است، گفت: همچنین در مواردی مشاهده می شود كه افراد برای گرم كردن فضای منزل و یا محل كار خود از وسایلی همچون اجاق گاز استفاده می كنند كه این وسایل نیز به ویژه در فضاهای كوچك و فاقد تهویه مناسب از عوامل ایجاد مسمومیت با گاز منواكسید كربن است.
خالدی در پایان مهمترین دلایل مرگ بر اثر گاز گرفتگی را؛ استفاده از وسایل گازسوز و گرمایشی بدون دودكش، نقص در دودكش و نشست گاز در فضای مسكونی، استفاده از وسایل خوراك پزی برای گرمایش، به كارگیری روشنایی گاز به مدت طولانی به خصوص در فضای بدون تهویه، ضعف در دودكش شومینه، معیوب بودن مشعل شوفاژ، آبگرمكن های دیواری و زمینی به ویژه وقتی كه دودكش مناسب ندارند، روشن گذاشتن خودرو در پاركینگ، نبود تهویه درست و مناسب در محیط، تخلیه نشدن گازهای مضر و جایگزین نشدن هوای تازه، نقص فنی در وسایل گرمازا، استفاده از دودكش مشترك و نقص فنی در شبكه تهویه برشمرد.

دسترسی سریع