مصرف مواد قندی و كربوهیدراتها یكی از عوامل ایجاد چاقی در افراد است. شكر به عنوان یكی از مواد غذایی شیرین در سبد تغذیهای مردم قرار دارد اما مضرات بسیاری داشته و به عبارت بهتر عاملی در ایجاد برخی بیماریها مانند دیابت است.
غلامرضا محمدی، متخصص تغذیه و استاد دانشگاه علوم پزشكی تهران در پاسخ به این پرسش كه آیا مصرف شكر برای بدن مضر است؟، اظهار داشت: ما كربوهیدرات را به ساده و پیچیده تقسیم میكنیم و شكر از كربوهیدارتهای ساده است و در یكسری از بیماریها علت آن دریافت این كربو هیدراتهای ساده است.
وی افزود: نه تنها شكر بلكه هر ماده غذایی كه حاوی شكر باشد؛ مانند آب میوههای صنعتی، كمپوتها، بیسكویت و كیكها كه در آن شكر وجود دارد و یك كربوهیدارت ساده است، فرد را به سمت اضافه وزن، چاقی، سندروم متابولیك و در نهایت بیماریهای ناشی از آن مانند دیابت، فشار خون میبرد.
این متخصص تغذیه در پاسخ به این پرسش كه آیا میتوان توصیه كرد كه مردم هیچ وقت شكر مصرف نكنند ؟، خاطرنشان كرد: توصیه میكنیم مردم تا میتوانند شكر نخورند؛ به عبارتی اگر شكر مصرف نكنیم هیچ اتفاقی نمیافتد. البته عسل جایگزین خوبی برای آن است؛ چرا كه از لحاظ تركیبات ساختاری تفاوتهایی بین شكر و عسل وجود دارد و استفاده از عسل بهتر از شكر است.