14 مهرماه؛ روز دامپزشكی

دامپزشكی صرفا به معنای درمان یك بیماری در دام نیست، بلكه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و با فقدان دامپزشكی، بدون شك بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد.

1398/07/14
|
10:53

دامپزشكی دانشی تجربی است كه به شناخت، درمان و پیشگیری بیماریهای حیوانات به غیر از انسان (non-human animals) می‌پردازد. در این رشته همچنین به بیماریهای مشترك انسان و دام پرداخته می‌شود. دامپزشكی دانشی كهن است و در ایران قدیم از دامپزشك به عنوان بیطار یاد می‌شده است. واژه انگلیسی دامپزشكی (veterinary) برای اولین بار توسط توماس براون در سال 1646 به كار گرفته شد.

دامپزشكی صرفا به معنای درمان یك بیماری در دام نیست، بلكه این رشته نقش موثری در بهداشت عمومی و ارتقای سلامت جامعه دارد و با فقدان دامپزشكی، بدون شك بخشی از سلامت جامعه به خطر خواهد افتاد. در قانون سازمان دامپزشكی كلمه دام به حیوانات اهلی، طیور، ماهی، زنبور عسل، كرم ابریشم، حیوانات آزمایشگاهی و حیوانات باغ وحش اطلاق می‌شود و مقصود از كنترل بهداشتی، بازرسی و اقداماتی است كه از لحاظ پیش‌گیری و مبارزه با امراض دامی و بیماریهای مشترك بین انسان و دام لازم و ضروری است.

روز دامپزشكی را گرامی می داریم.
شبكه رادیویی سلامت

دسترسی سریع