آلزایمر چه نشانه هایی دارد؟ (بخش اول)

اگر 65 سالگی را مرز ورود به دوران سالمندی بدانیم، باید اعتراف كنیم كه در ازای هر 5 سال افزایش سن در این دوران، احتمال بروز آلزایمر دو برابر می شود و تقریبا نیمی از سالمندان باالی 85 سال به آلزایمر دچار می شوند.

1398/06/12
|
15:26

با این حال، موارد نادری از این بیماری وجود دارد كه علائمش را در دهه چهارم و پنجم عمر آشكار میكند. در هر صورت، آلزایمر شایعترین دلیل زوال عقل به شمار میرود. این بیماری منجر به كاهش پیشرونده قوای ذهنی و مهارتهای اجتماعی میشود و با تخریب روزافزون حافظه و شناخت بیمار، كم كم كار و زندگی او را مختل میكند.
در آلزایمر، سلولهای مغزی تحلیل میروند و نتیجه این تحلیل، چیزی نیست جز ضعف حافظه و افت فعالیتهای ذهنی.
اگرچه درمانهای امروزی آلزایمر تاحدودی میتوانند علائم این بیماری را كاهش و حافظه بیمار را بهبود دهند، اما برای تكمیل فرآیند درمانی، بیمار به شدت محتاج حمایتهای خانوادگی و اجتماعی است. امروزه تلاش محققانی كه در این حوزه كار میكنند، عمدتا بر یافتن راههایی موثر برای پیشگیری از بروز این بیماری استوار شده است.

نخستین علامتی كه در آلزایمر جلب توجه می كند، ضعف حافظه است. آلزایمر به مرور بر مهارت های گفتاری، نوشتاری و روابط اجتماعی بیمار نیز تاثیر می گذارد و توان حل مساله، قضاوت و تصمیم گیری او را كاهش می دهد.
مهمترین نشانه های آلزایمر عبارتند از:

*ضعف حافظه:
این كاملا طبیعی است كه هرازگاه فراموش كنید كلید خانه یا سوییچ ماشینتان را كجا گذاشته اید یا اسم فلان همكار یا دوستتان را به خاطر نیاورید اما ضعف حافظ های كه در آلزایمر دیده میشود، همیشگی و پیشرونده است و هر روز بدتر از دیروز.
مبتلایان به آلزایمر ممكن است سوا لهایی را كه شما از آنها م یپرسید یا حرفی را كه خودشان می خواهند به زبان بیاورند، بارها و بارها زیر لب تكرار كنند. آنها معمولا حرفشان را فراموش می كنند؛ قرار ملاقاتهایشان را از یاد می برند؛ كلیدها، كتا بها و سایر وسایلشان را در جاهای اشتباه و غیرمعقول می گذارند و اغلب یادشان نمی آید كجا.
آنها اسامی دوستان و آشنایان و در بعضی موارد، حتی اسامی اعضای خانواده خود را نیز به خاطر نمی آورند و امور ساده و روزمره را فراموش می كنند.

*اختلال در درك مكان و زمان:
مبتلایان به آلزایمر ممكن است فراموش كنند امروز چه روزی است یا در چه ماه و چه سالی به سر می بریم. آنها گاهی به یاد نمی آورند الان كجا هستند؛ در خانه یا اداره؟
آلزایمر همچنین توان مغز را كاهش می دهد و باعث می شود درك بیمار از آنچه می بیند یا می شنود یا می خواند، مختل شود.
مجموعه این عوامل هرازگاه باعث میشوند بیمار مبتلا به آلزایمر حتی راه خانه هاش را گم كند.

*اختلال در گفتار و نوشتار:
بیماران مبتلا به آلزایمر ممكن است بارها و بارها هنگام صحبت كردن نتوانند كلمه مورد نظرشان را به خاطر آورند و به همین خاطر، حرف شان را ناتمام بگذارند.
به مرور، این اختلال گفتاری به حوزه نوشتاری هم سرایت می كند و باعث می شود آنها دچار افت مهارت های نوشتاری هم بشوند.

ادامه دارد...

دسترسی سریع