برای استفاده از آب آشامیدنی سالم در شرایط بحرانی مراحل زیر را انجام دهیم:
- جوشاندن آب به مدت سه دقیقه
- افزودن 5میلی لیتر آبلیمو به یك لیتر آب و مصرف آن پس از 30 دقیقه
- قرار دادن بطری های پلاستیكی و شیشه ای در معرض ور خورشید به مدت 6 ساعت
- بسته به میزان آلودگی، كدورت ، سختی و شوری آب مدت زمانهای سالم سازی و میزان غلظت آبلیمو افزایش می یابد.
نكات زیر را همواره مد نظر داشته باشیم:
- برای گندزدایی از آب، كلرزنی و استفاده از تركیبات آن در اولویت روشها است.
- در شرایط بحرانی میزان كلر باقی مانده در آب یك میلی گرم بر لیتر است و در شرایط معمولی نیم تا هشت دهم میلی گرم بر لیترمی باشد.