دكتر صدیقه اعتماد سعید در خصوص پویش ملی 30-60 اظهار داشت: خوشایند نیست كه یك خانواده به دلیل عدم فرهنگ سازی درست در جامعه یك سفر خوب و با نشاط را با خاطره ای تلخ به اتمام برساند.
دكتر صدیقه اعتماد سعید در آیین اختتامیه دومین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث با محوریت پویش ملی 30 – 60 با اشاره آمار 17 هزار نفری تلفات در حوادث ترافیكی كشور، گفت: آمار كنونی تلفات جاده ای در كشور را می توان به وقوع زلزله های سنگین سالانه تشبیه كرد.
وی با بیان این كه بسیاری از مصدومان سوانح ترافیكی نان آور خانواده هستند، اظهار داشت: یك خانواده متوسط توسط یك تصادف جاده ای می تواند به یك خانواده آسیب دیده مبدل شود.
مدیر شبكه رادیویی سلامتدر ادامه اضافه كرد: با اشاره به اغلب افرادی كه در سوانح مختلف ترافیكی دچار حادثه می شوند به عنوان یك عضو بیمار در خانواده باقی می مانند.
وی افزود: بر اساس آمار تلفات حوادث جاده ای در سال گذشته مشخص می شود كه حدود 50 تا 66 نفر روزانه بر اثر تصادفات جاده ای جان خود را از دست می دهند.
دكتر صدیقه اعتماد سعید با اشاره به این كه تصادفات جاده ای به صورت روزانه با سقوط روزانه یك هواپیمای فوكر همتراز است، عنوان كرد: اگر هر روز یك فوكر در كشور سقوط كند بدون شك شوراهای متعددی در كشور تشكیل می شوند و مسئولین مختلف پیگیر كاهش آسیب می شوند.
وی در ادامه تاكید داشت: متاسفانه حوادث جاده ای امروزه به جدی عادی سازی شده اند كه مسئولین و مردم توجه مطلوبی را به این موضوع معطوف نمی كنند.
مدیر شبكه رادیویی سلامت با اشاره به این كه 60 درصد از آمار تلفات در سی كیلومتری شهرهای مقصد شكل می گیرند، تصریح كرد: در اغلب مواقع در نزدیكی شهرها تمركز راننده ها از هم می پاشد و همین موضوع سبب وقوع حادثه می شود، بر همین اساس لازم تا دستگاه ها و مسئولین مربتط با این موضوع در راستای افزایش تمركز رانندگان در زندگی مقاصد سفر اقدامات شایسته ای را انجام دهند.
وی در ادامه افزود: تغییرات مبلمان جاده ای كه امروزه در نزدیكی شهرها شكل گرفته اند ضریب شكل گیری حوادث جاده ای را افزایش می دهند؛ چرا كه رانندگان با نزدیك شدن به شهرها متوجه تغییرات ایجاد شده در مسیر نمی شوند.
دكتر صدیقه اعتماد سعید با اشاره به این كه استانداران استان های مختلف باید به مسیرهای منتهی به شهرهای استان خود توجه لازم و كافی را داشته باشند، تصریح كرد: خوشایند نیست كه یك خانواده به دلیل عدم فرهنگ سازی درست در جامعه یك سفر خوب و با نشاط را با خاطره ای تلخ به اتمام برساند.
وی با اشاره به این كه حدود 5 تا 7 برابر آمار قربانیان حوادث جاده مجروح و معلول می شوند، اظهار داشت: متولیان سلامت همیشه در تلاش هستند كه فردی معملول متولد نشود، در حالی كه در طول روز افراد دارای باروری كامل اجتماعی به یك حادثه ترافیكی به جمعیت معلولان اضافه می شود.
دكتر صدیقه اعتماد سعید با اشاره به این كه پویش ملی 30-60 در تلاش است نقطه مبدا تا مقصد سفر را ایمن كند، عنوان كرد: شایسته است كه مسئولین مربوط به حوادث رانندگی و مسیرهای بین شهری توجه كافی به مراكز آسیب پذیر راه ها كشور داشته باشند.
وی در خصوص سفرهای نوروزی، توضیح داد: هزینه های تحمیل شده ناشی از حوادث ترافیكی باعث می شود تا توسعه كشور از نظر اقتصادی و اجتماعی روند كندی را پیش بگیرد.
مدیر شبكه رادیویی سلامتبا اشاره به نمایشگاه عكس پویش ملی 30-60، اذعان داشت: این پویش ملی عكس های افرادی آسیب دیده در حوادث ترافیكی محدوده 30 كیلومتری مقاصد به نمایش می گذارد.
وی در ادامه اضافه كرد: بدون شك پرونده آسیب های موجود در محدوده 30 كیلومتری جاده ها هیچ گاه بسته نمی شود.