با توجه به كاهش دما و سرد شدن هوا و استفاده هموطنان از وسایل گرمایشی، احتمال حوادث ناشی از گاز گرفتگی بیشتر می شود.
حوادث گازگرفتگی از آن حوادثی است كه تنها با كمی دقت می توان از بروز آن جلوگیری كرد و برعكس، كمی بی احتیاطی می تواند عواقب جبران ناپذیری داشته باشد. در اینجا به چند توصیه مهم برای جلوگیری از این حوادث اشاره می كنیم:
اگر از وسایل شعله دار(انواع بخاری های گازی، نفتی، شومینه، آبگرمكن، پكیج و...) استفاده می كنید، هرگز تمام راه های ورودی هوا را نبندید و حتماً مسیر مناسبی را برای ورود اكسیژن و هوای تازه به محیط در نظر بگیرید.
پكیج، مقدار زیادی اكسیژن مصرف می كند و درصورت تامین نشدن هوای مناسب، به سرعت محیط را با كاهش اكسیژن مواجه می كند. پس بهتر است این وسیله در خارج از محیط منزل مثلاً در بالكن یا محلی كه مستقیم به فضای آزاد راه دارد نصب شود.
قبل از نصب بخاری از باز بودن مسیر دودكش های داخل دیوار اطمینان حاصل كنید. به این منظور می توانید از سطح پشت بام یك وزنه كوچك را با ریسمان به داخل دودكش فرستاده و اگر تا انتها پایین آمد نشان دهنده باز بودن مسیر است.
دودكش های داخل دیوار از جنس سیمانی بوده و باید تا انتها بالا رفته باشد و از سطح بام نیز 80 سانتی متر بالاتر آمده باشد و در انتها كلاهك نصب شود. H
از مكش مناسب دودكش ها اطمینان حاصل كنید.
بهترین نشانه برای كاركرد صحیح دودكش ها این است كه بدنه آن ها همواره باید داغ باشد. سرد بودن دودكش بخاری، زمانی كه روشن است و همچنین زرد و نارنجی بودن شعله بخاری از نشانه های تولید این گاز خطرناك است كه باید بررسی شود.