كیست های كلیه را چگونه درمان كنیم؟

درد كلیه در كیست ممكن است اتفاق بیفتد؛ ولی معمولا كیست ها بدون علائم هستند و به صورت اتفاقی در سونوگرافی دیده می شوند.

1397/01/19
|
12:35

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر حسن ارگانی، متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری های كلیه و فشارخون در گفتگو با برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت با بیان اینكه كیست های كلیه می تواند مادرزادی یا اكتسابی باشد، افزود: كیست های مادرزادی معمولا از همان دوران طفولیت وجود دارند یا زمینه شان وجود دارد و در بزرگسالی بروز پیدا می كنند. در بررسی های بیشتر میبینیم كه در پدر و مادر و خواهر این بیماران هم كیست های متعددی وجود دارد. این كیست ها بر حسب نوع و زمینه ژنتیكی ممكن است باعث نارسایی كلیه شوند یا تنبلی كلیه ایجاد كنند.
وی ادامه داد: معمولا ترس همه از وجود كیست های مادرزادیست. از همین رو، فرد با مشاهده یك كیست، با ترس زیاد به پزشك مراجعه می كند. معمولا این كیست ها از نوع دوم یعنی اكتسابی است كه معمولا عارضه خاصی ایجاد نمی كنند.
این فوق تخصص بیماری های كلیه و فشارخون تاكید كرد: كیست های اكتسابی، كیست های ساده ای اند و بیش از ٥٠درصد افراد بالای ٥٠سال به این كیست ها مبتلا می شوند و عارضه ای هم ایجاد نمی كنند؛ اما اینكه واقعا كیست ها ساده اند یا خیر باید به تشخیص پزشك باشد.
ارگانی در پایان اظهارداشت: یكی از درمان های كیستهای كلیه، مصرف آب بیشتر و پرهیز از مصرف نمك و گوشت قرمز و مواد لبنی بیش از حد و كلا موادی است كه با حیوان ها سر و كار دارد.

دسترسی سریع