عوارض بزرگی لوزه سوم چیست؟

بزرگی لوزه سوم، یكی از معضلاتی است كه كودكان زیر ١٢سال را تهدید می كند.

1396/12/14
|
09:54

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر علی اصغر پیوندی ، جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در گفتگو با برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: لوزه، بافت لنفاوی است كه خاصیت ضد عفونی كنندگی از جمله در حلق دارد و برای همین تعبیه شده است و مادرزادی وجود دارد. اگر سرماخوردگی متعدد و آلرژی مكرر داشته باشیم و درمان درستی نكنیم باعث می شود بافت لنفاوی، رفته رفته رشد كند و بزرگ شود.
وی ادامه داد: با رشد بافت لنفاوی و بزرگ شدن لوزه، بافت كمك كننده به بافتی كه در مقابل سلامت مقاومت می كند تبدیل می شود و ممكن است با سرماخوردگی های مكرر و یا خر خر كردن، خود را نشان دهد. در این صورت، ناچاریم با جراحی آن را خارج كنیم.
پیوندی در ادامه بیان كرد: لوزه سوم در همه افراد وجود دارد و از ١٢سالگی خود به خود كوچك می شود و از بین می رود و لوزه دهانی، چه بزرگ و چه كوچك، تا آخر عمر همراه فرد است.
وی تصریح كرد: اگر لوزه سوم بزرگ شد اثر انسدادی در گوش ایجاد می كند و باعث سینوزیت و اختلال های تنفسی و حتی بداخلاقی و بی قراری و خستگی و افت تحصیلی كودك می شود.
این جراح و متخصص گوش و حلق و بینی در پایان اظهارداشت: بنابراین، اگر درمان دارویی جواب ندهد باید جراحی شود و اگر فرد، سهل انگاری كند انسداد مكانیكی در پشت حلق باعث می شود فرم صورت، به شكل خاصی دربیاید. مثلا دندان های بالایی كاملا پیدا و چین خاصی در بغل لب ایجاد شود و حالت خنثی به صورت كودك بدهد.

دسترسی سریع