نكات آموزشی و راه های پیشگیری از شیوع بیماری‌های روده ای

جهت پیشگیری از بیماری‌های قابل انتقال بوسیله آب و مواد غذایی از جمله بیماری‌های اسهال و حفظ سلامت خود و اطرافیان در منزل، تفریحگاه‌ها، پارك‌ها و در حین مسافرت به نكات زیر توجه فرمایید:

1396/08/27
|
15:31

برای پیشگیری از اپیدمی وبا باید:
1 -از آب لوله كشی تصفیه شده استفاده كنید و چنانچه از سلامت آب در دسترس اطمینان ندارید و از آب چاه، آب تانكرهای غیر كلر زده، آب چشمه ها، آب قنات ها و ... استفاده می‌كنید، ابتدا آنرا به مدت نیم ساعت جوشانده و پس از سرد كردن مصرف كنید و یا كلر زنی نمایید.
٢- از آشامیدن آب‌های مشكوك خودداری كنید
٣ –برای نوشیدن آب از لیوان شخصی استفاده نمایید.در هنگام غذا خوردن از ظروف و قاشق تمیز استفاده كنید.
4 –حتی الامكان تا برطرف شدن خطر سرایت وبا، از مصرف سبزیجات، كاهو، كلم، خیار، گوجه فرنگی و ... خودداری نمایید و در صورت لزوم آن را ضد عفونی نموده و سپس مصرف نمایید.
5- در موقع خرید و حمل مواد غذایی، اقلامی مثل نان را كه قابل شستشو و پختن مجدد نیستند را در كنار میوه و سبزیجات نشسته و گوشت خام قرار ندهید.
6- حتی الامكان از غذاهای طبخ شده استفاده كنید.
٧-غذاها و مواد خوراكی باید تازه به تازه و به اندازه نیاز تهیه شده و دور از مگس و حشرات نگه‌داری شود.
٨- از مصرف سبزی و میوه‌جات نشسته و ضد عفونی نشده جداً خودداری كنید.
٩- قبل از غذا خوردن و دست زدن به مواد غذایی، دست‌های خود را با آب و صابون خوب بشویید.
١٠- قبل از تهیه، توزیع و خوردن غذا و قبل از غذا یا شیر دادن به كودك حتماً دستها را با آب و صابون بشویید.
١١- دستها را بعد از اجابت مزاج (رفتن به توالت)، شستن و تمیز كردن كودك و بعد از دست زدن به مواد غذایی خام نظیر سبزیجات، گوشت، ماهی و مرغ با آب و صابون بشویید.
١٢- زباله را در كیسه‌های مخصوص زباله جمع آوری و از انباشت آن خودداری كرده و در محل مخصوص جمع آوری زباله قرار دهید.
1٣- ضمن رعایت بهداشت فردی، از شستشو در استخرها، رودخانه ها، نهر ها و یا جوی های آلوده خودداری نمایید
١4- افرادی كه دچار ضعف عمومی بدن هستند، مانند مبتلایان به ایدز، هپاتیت، پیوند اعضایی‌ها، مصرف‌كنندگان داروهای شیمی‌درمانی و رادیوتراپی، دیالیزی‌ها، دیابتی‌ها و مبتلایان به بیماری‌های قلبی بیشتر در معرض خطر بیماری هستند و بیش از دیگران باید اصول بهداشت فردی را رعایت كنند..
١5- اسیدی نگه داشتن فضای معده (مصرف لیمو ترش تازه و دوغ پاستوریزه به همراه غذا) تا حد زیادی میكروب وبا را از بین می‌برد. به افرادی كه از داروهای آنتی‌اسید استفاده می كنند توصیه می شود با نظر پزشك معالج خود برای مدتی مصرف این داروها را كنار بگذارند.
١6- تجویز آنتی بیوتیك مناسب باید توسط پزشك صورت بگیرد.
١٧- با مشاهده هر مورد از ابتلا به اسهال سریعاً به مراكز بهداشتی و درمانی مراجعه كنید. در صورتی كه فرد مبتلا به وبا به موقع به پزشك مراجعه كند درمان قطعی این بیماری امكان پذیر است.
١٨- مهمترین مشكل اساسی در بیماری وبا از دست دادن شدید مایعات و الكترولیتهای بدن می باشد، لذا پیش از رساندن بیمار به پزشك، خوراندن مایعات فراوان و محلول ORSبه بیمار الزامی می‌باشد.
١٩- بدون تجویز پزشك از مصرف قرص های ضد اسهال به هر نحو خودداری كنید. بسیاری از افراد به دلیل خود درمانی و استفاده از برخی داروهای ضد اسهال در این بیماری دچار مشكلات حاد شده و باعث از دست رفتن زمان كه برایشان فوق‌العاده حیاتی است می‌شوند. زیرا مصرف این داروها موجب می شود میكروب فرصت بیشتری در روده برای تكثیر و دفع سم پیدا كند و بیماری تشدید شود.
٢٠-گزارش سریع موارد بیماری وبا به مراكز ذیصلاح از مهمترین عوامل پیشگیری است چرا كه نتیجه آن بیماریابی زودرس در جامعه و درمان سریع در مورد بیماری خواهد بود.

دسترسی سریع