دیالیز یكی از روش های درمانی جایگزین برای نارسایی كلیه است

دیالیز به تنهایی كاركرد كلیه را تامین نمی كند زیرا كلیه غیر از پالایش مواد سمی از بدن وظایف دیگری مثل خون و استخوان سازی، تنظیم فشار خون و آب و نمك به عهده دارد.

1396/08/27
|
12:59

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر حسن ارگانی ، متخصص داخلی و فوق تخصص بیماری های كلیه و فشار خون در گفتگو با برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت با بیان این مطلب افزود: برای اینكه بدانیم دیالیز چه كار می كند باید بگوییم كه ما در كلیه همیشه یك پالایش گلومرولی داریم یعنی مواد خونی ما از طریق گلومرول ها روزانه حدود 180 لیتر پالایش می شوند.
این فوق تخصص بیماری های كلیه و فشار خون در ادامه بیان كرد: اگر كلیه ها دچار كاهش كاركرد بشوند پالایش خونی ما دچار اشكال می شود و در نتیجه دیالیز می تواند این وظیفه پالایش خونی را به عهده بگیرد به طوری كه یك فرد هر هفته سه جلسه و هر جلسه حدود 4 ساعت باید دیالیز و در طی آن مواد سمی از بدنش خارج شود.
وی افزود: اما باید توجه داشته باشیم كه دیالیز به تنهایی كاركرد كلیه را تامین نمی كند زیرا كلیه غیر از پالایش مواد سمی از بدن وظایف دیگری مثل خون و استخوان سازی، تنظیم فشار خون و آب و نمك به عهده دارد .
این متخصص داخلی گفت: پس دیالیز، فقط می تواند مواد سمی را از بدن خارج كند اما وظایف دیگر كلیه با درمان های دارویی و تزریق انجام می شود، ازجمله تزریق آمپول های خون سازی بعد از دیالیز و تجویز موادی مثل كلسیم و استخوان سازها.
ارگانی در پایان اظهارداشت: بنابراین، فرد دیالیزی حتما باید زمان مناسبی را در دیالیز طی بكند تا فرصت خروج مواد سمی از بدن داده و مواد دیگری هم كه كلیه نمی تواند بسازد با دستور پزشك به بدن بیمار رسانده شود.

دسترسی سریع