با آغاز ماه مبارك رمضان، وزارت بهداشت به منظور ارتقای سطح سلامت عمومی، نظارتهای بهداشتی خود را بر مراكز عرضه غذا، شیرینیها، آرایشگاهها و دیگر مكانهای پر تردد شدت بخشیده است.
طبق اعلام رئیس مركز سلامت محیط و كار وزارت بهداشت، تا 16 فروردینماه سال آینده، 1500 تیم سیار نظارتی در سراسر كشور به ارزیابی و كنترل وضعیت بهداشت محیط خواهند پرداخت.
این برنامه كه از 11 اسفندماه همزمان با روز ملی بهداشت محیط آغاز شده است، در پی اطمینان از سلامت مواد غذایی عرضه شده در ماه رمضان، به ویژه در مراكز فروش غذاهای ویژه این ماه، از جمله آشفروشیها و قنادیها است. علاوه بر این، نظارتها به شدت بر وضعیت بهداشت در آرایشگاهها، مجموعههای تفریحی آبی و سرویسهای بهداشتی مكانهای بینراهی متمركز شده است.
نظارت ویژه بر غذاهای ماه رمضان و شرایط بهداشت آب شرب
تیمهای نظارتی با استفاده از تجهیزات پرتابل محیطی، پارامترهای مختلفی مانند دما و رطوبت مواد غذایی، میزان بار میكروبی و كیفیت آب شرب را بررسی میكنند. در صورتی كه نتایج بررسیها نیاز به آزمایشات دقیقتری داشته باشد، نمونهها به آزمایشگاههای معاونت بهداشت ارسال میشود.
برخورد با تخلفات و ثبت شكایات مردمی
در صورت شناسایی تخلفات بهداشتی، وزارت بهداشت اقداماتی همچون معدومسازی مواد غذایی فاسد، تعطیلی موقت واحدهای متخلف و پیگیریهای قضائی انجام خواهد داد. همچنین، مردم میتوانند هرگونه شكایت خود را از طریق سامانه تلفنی 190 به وزارت بهداشت گزارش دهند و كارشناسان به صورت 24 ساعته پاسخگوی آنان خواهند بود.
با توجه به گسترش نظارتها و شدت بازرسیها، وزارت بهداشت امیدوار است كه شاهد كاهش تخلفات بهداشتی و ارتقای كیفیت خدمات بهداشتی در سراسر كشور باشد.