مربی كشوری مشاور شیر دهی و ترویج تغذیه با شیر مادر گفت: عناصر موجود در شیر مادر ایمنی بدن نوزاد را بالا می برد و از انواع عفونت ها پیشگیری می كند.
مژگان مظلوم مربی كشوری مشاور شیر دهی و ترویج تغذیه با شیر مادر در رابطه با پیرامون موضوع اهمیت تغذیه نوزاد با شیر مادر گفت: فرهنگ سازی در خصوص اهمیت تغذیه با شیر مادر انجام شده اما هنوز جای كار دارد.
وی افزود: تماس پوست با پوست مادر با نوزاد بلافاصله پس از تولد و تغذیه با پستان مادر اولین رابطه عاطفی مادر با نوزاد را آغاز میكند. شروع شیر دهی به این شكل با موفقیت انجام میشود و تا دو سال و حتی بیشتر ادامه مییابد.
مظلوم تصریح كرد: توصیه كارشناسان این است كه تغذیه انحصاری با شیر مادر تا پایان شش ماه اتفاق بیفتد و بعد از آن تغذیه كمكی در كنار شیر مادر قرار میگیرد و تدوام تغذیه با شیر مادر تا پایان دو سال ادامه مییابد. نوزاد اولین ایمنی را در آغوش مادر، تغذیه با شیر مادر و تماس پوست با پوست دریافت میكند.
وی با بیان اینكه این ایمنی در بدن نوزاد شروع به تشكیل شدن میكند اظهار كرد: كودك با تغذیه از شیر مادر با دریافت سلولهای زنده، عوامل ایمنی زا، هورمونهای لازم و كربوهیدراتها رشد میكند.
مربی كشوری مشاور شیر دهی و ترویج تغذیه با شیر مادر مطرح كرد: عناصر موجود در شیر مادر ایمنی بدن نوزاد را بالا میبرد و از انواع عفونتها پیشگیری میكند. اگر نوزادی كه از شیر مادر تغذیه میكند مبتلا به بیماری شود شدت بیماری كمتر است و احتمال بستری كاهش مییابد.
وی افزود: تغذیه انحصاری با شیر مادر میتواند در كاهش ابتلاء به دیابت نوع یك و بیماریهای قلبی و عروقی در بزرگسالی مؤثر باشد. مزایای شیر مادر در طول عمر با فرزند خواهد بود و فقط منحصر به دوران شیردهی نیست. اگر مادر تغذیه مناسبی داشته باشد و كلسیم را به شكل مكمل دریافت كند بهتر است. بعد از شیر گرفتن نوزاد كلسیم جایگزین خواهد شد و ثابت شده مادرانی كه با شیر خود نوزاد را تغذیه كرده اند كمتر دچار پوكی استخوان شده اند.
مظلوم در رادیو گفتگو افزود: بادام و كنجد منبع خوبی برای كلسیم هستند و نگرانی در این مورد وجود ندارد. شیر دادن زمینه ساز پوكی استخوان برای مادر نمیشود. ارتباط میان مادر و شیرخوار در حین شیر دادن اهمیت دارد.