منابع غذایی آهن بیشتر منابع حیوانی است كه شامل گوشت های قرمز و سفید می شود. دیگر منابع غذایی حاوی آهن شامل دانه ها، سبزیجات، حبوبات و مغز هاست.
دكتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفتگو با برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت گفت: اگر وقتی از جا بلند می شوید دست و پایتان گزگز یا سوزن سوزن می شود، یا زود از كوره در می روید، یا گاهی با دیدن یك خواب وحشتناك از جا می پرید، ممكن است كم خون باشید.
وی ادامه داد: آیا آزمایشی داده اید تا ببینید میزان ذخیره آهن تان به صورت پرتینگ به چه حدی رسیده است؟ یا آیا tibc تان را با قبل مقایسه كرده اید كه چه مقدار فراتر رفته است؟ اگر شما خانم یا دختری هستید كه دچار كم خونی می باشید باید به این نكته توجه كنید كه بعضی از منابع غذایی وقتی با همدیگر مصرف شوند از جذب آهن جلوگیری می كنند.
این متخصص تغذیه افزود: آهن، ماده معدنی بسیار حیاتی برای خونسازی و تقویت سیستم دفاعی بدن است و باید حتما از طریق مصرف منابع غذایی حاوی آهن به بدن رسانده شود.
وی در ادامه تصریح كرد: منابع غذایی آهن بیشتر منابع حیوانی است كه شامل گوشت های قرمز و سفید می شود. دیگر منابع غذایی حاوی آهن شامل دانه ها، سبزیجات، حبوبات و مغز هاست.
مظهری در خصوص ویتامین ها و تاثیرشان در جذب آهن تاكید كرد: ویتامین «ث» به جذب آهن كمك می كند كه شامل آب لیمو و آب نارنج تازه است و با سالاد به مصرف می رسد.
وی با بیان اینكه نوشیدن چای، بلافاصله پس از وعده غذایی جلوی جذب آن را می گیرد، اظهارداشت: به ویژه برای افرادی كه كم خون هستند باعث كم خونی شدیدتر می شود. بنابراین توصیه می شود دو ساعت قبل و بعد از غذا از خوردن چای خودداری كنید.