شناسایی نخستین بیمار تب دنگی در تهران

معاون فنی مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، از شناسایی نخستین مورد تب دنگی در تهران خبر داد كه مسافر بوده است.

1403/04/30
|
13:03

بابك عشرتی گفت: تا روز چهارشنبه 27 تیر ماه، 151 بیمار مبتلا به تب دنگی در كشور شناسایی شدند كه از این تعداد 12 مورد انتقال محلی بوده است؛ یعنی این افراد سابقه سفر نداشتند و در داخل كشور آلوده شده‌اند.

وی ادامه داد: از این تعداد 130 نفر از كشور امارات، 7 مورد از پاكستان، یك مورد از عمان و یك مورد از بنین آفریقا مبتلا شده بودند.

عشرتی با بیان اینكه پشه آئدس در شمال كشور و جنوب متفاوت عمل می‌كند، افزود: در نواحی شمالی كشور بیشتر این پشه در روز می‌گزد و اصطلاحاً روز گرد است و در نواحی جنوب، این پشه شب گرد است؛ یعنی بیشتر در منزل نیش میزند.

معاون فنی مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به جذب شدن پشه آئدس به لباس‌های تیره و كدر در توصیه‌ای به هموطنان اعلام كرد: عموم مردم از لباس‌های آستین بلند و رنگ‌های شاد استفاده كنند و استفاده از كرم‌های ضد گزش حشره چه به صورت طبیعی یا شیمیایی می‌تواند از ابتلاء جلوگیری كند.

وی افزود: اگر فردی مبتلا به تب دنگی شود تا 9 روز از شروع علائم، هر پشه عادی كه خونخواری كند به ویروس آلوده می‌شود و در صورت تخم گذاری پشه‌های به وجود آمده هم دارای ویروس خواهند بود.

عشرتی ادامه داد: البته باید در نظر داشت كه هر پشه نهایتاً تا یك ماه می‌تواند زنده بماند و هر پشه تا 10 نفر را در روز می‌تواند مورد گزش قرار دهد.

معاون فنی مركز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت افزود: آب‌های راكد، آب زیر گلدان، لاستیك‌های فرسوده، بطری‌ها و نایلون‌های رها شده در طبیعت می‌تواند محل تكثیر پشه باشند كه هم وطنان باید در دفع صحیح پسماندهای خود در این ایام اهتمام ویژه داشته باشند.

به گفته عشرتی، تاكنون استان‌های هرمزگان، فارس، خوزستان، بوشهر، تهران، خراسان رضوی، سیستان بلوچستان، اصفهان و گیلان به تب دنگی آلوده شدند.

دسترسی سریع