علت رشد فزاینده بیماری‌های غیرواگیر در كشور

رییس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، از رشد فزاینده بیماری‌های غیرواگیر در كشور خبر داد.

1403/02/02
|
16:11

علیرضا زالی، رشد فزاینده بیماری‌های غیرواگیر را در كشور ناشی از سبك غیرصحیح زندگی افراد ذكر كرد كه باعث افزایش بروز بیماری‌های غیرواگیر به خصوص سندرم متابولیك می‌شود.

به گفته وی، سندرم متابولیك شالوده بسیاری از بیماری‌های غیرواگیر است و بر اساس آخرین پیمایش‌های صورت گرفته بخش زیادی از شهروندان تهرانی امروز به درجاتی از سندرم متابولیك (دیابت، فشارخون بالا، چاقی، افزایش وزن، تغذیه نامطلوب، چربی خون بالا) مبتلا هستند.

زالی، انجام فعالیت‌های ورزشی و فیزیكی منظم را یكی از معتبرترین و بهترین راهكارها برای كاهش عوارض و فاكتورهای خطر در سندروم متابولیك برشمرد.

رئیس دانشگاه علوم پزشكی شهید بهشتی، نظم، انسجام، استمرار، پیوستگی و ثبات فعالیت‌های فیزیكی را از اصول مهم در این خصوص ذكر كرد و افزود: بر اساس توصیه سازمان بهداشت جهانی برای كاهش عوامل خطر هر فرد حداقل باید پنج روز متوالی در هفته به ورزش منظم بپردازد.

وی، انجام فعالیت‌های ورزشی را از ضروریات اجتناب ناپذیر برای ارتقای سلامت به خصوص در افراد مسن عنوان كرد.

به گفته زالی، ورزش باعث افزایش كارآیی فیزیكی و ذهنی افراد می‌شود به ویژه برای دانشجویان گروه علوم پزشكی كه دوران طولانی را برای تحصیل طی می‌كنند و ممكن است دچار خستگی ناشی از فعالیت‌های حرفه‌ای شوند.

وی با اشاره به مطالعات صورت گرفته خاطرنشان كرد: میان بسیاری از بیماری‌های فرسایشی و اضمحلالی جسمی و مغزی با انجام فعالیت‌های ورزشی ارتباط معكوس وجود دارد؛ اخیراً مشخص شده كه انجام فعالیت‌های ورزشی منظم در میانسالی احتمال ابتلاء به برخی بیماری‌ها نظیر پوكی استخوان، آرتروز پیشرونده، آلزایمر و…، را كاهش می‌دهد.

دسترسی سریع