توانمندی ایران در تولید مواد دارویی

شركت های دارویی برای اینكه محصول نهایی را تولید كنند، به صنعت ماده موثره وابسته اند و این وابستگی در برخی كشورها به سمت خودكفایی در حال حركت است و ایران هم یكی از همین كشورها است.

1403/02/02
|
16:11

مواد موثره دارویی را می‌توان گرانیگاه صنعت داروسازی تلقی كرد، زیرا بدون تولید مواد دارویی، صنعت داروسازی نیز دچار مشكل خواهد شد. از همین رو، وابستگی صنعت داروسازی به مواد اولیه و موثره، قابل چشم پوشی و انكار نیست. در این بین، برخی كشورها در دنیا فقط تولید كننده مواد موثره هستند و كمپانی‌های بزرگ داروسازی به تولیدات آنها وابسته‌اند.

وضعیت صنعت داروسازی ایران نیز با توجه به اینكه در تولید مواد موثره و اولیه دارویی به سمت رشد و توسعه حركت می‌كند، نكته مثبتی است كه می‌تواند داروسازی كشورمان را در زمره كشورهای قدرتمند در تولید دارو قرار دهد. در حال حاضر، 50 درصد مواد اولیه مورد نیاز برای تولید دارو در كشور، وارداتی است و 50 درصد دیگر در داخل تولید می‌شود.

در همین حال، برگزاری نمایشگاه دارویی، بهترین فرصت برای ارائه توانمندی صنعت داروسازی ایران به مخاطبان نمایشگاه است كه اصولاً از صاحبان و مدیران دارویی در داخل و خارج از كشور هستند. قرار است ششمین نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، در روزهای 14 الی 17 تیر 1403 در شهرآفتاب برگزار شود.

حسن نعمت طلب بازرس سندیكای تولید كنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی گفت: نمایشگاه محلی برای رویارویی تولید كنندگان و مصرف كنندگان مواد اولیه دارویی و صنایع وابسته است. این فرصت، باعث می‌شود تا این دو گروه از آخرین دستاوردها و نیازمندی‌های یكدیگر آگاه و بهره‌مند شوند.

وی افزود: حضور شركت كننده‌های خارجی در این رویداد بزرگ نیز منجر به آشنایی بیشتر فعالان صنعت مواد دارویی خواهد شد.

نعمت طلب، این نمایشگاه را مكانی برای نمایش توانمندی‌های داخلی و پیشبرد صادرات دانست و گفت: حضور حداكثری فعالان دارویی در این نمایشگاه راهگشای رسیدن به اهداف صنعت داروسازی كشور است.

سیدمحمدرضا موسوی نایب رئیس سندیكای تولید كنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، با اشاره به برگزاری موفق پنج دوره از نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، اظهار داشت: حضور شركت‌های تأمین زنجیره دارو در این رویداد اتفاقات خوبی را رقم زده و صنعت پایه در كشور مورد توجه واقع شده است.

وی افزود: ما برای كسب بازارهای صادراتی راهی به جز رفتن به ابتدای زنجیره نداریم، در این سال‌ها نمایشگاه با جذب شركت ملی پتروشیمی و سایر سازمان‌ها این موضوع را نهادینه كرده است. امروز صنعت تولید مواد موثره دارویی مورد اعتماد صنایع دارویی كشور است و در این موضوع نمایشگاه به عنوان ویترین صنعت نقش خود را ایفا نموده است.

موسوی گفت: تمركز بر بازارهای هدف صادراتی باید جزو مأموریت‌های نمایشگاه ششم در سال جاری باشد تا بتوانیم صنعت مواد موثره را به كشورهای هدف نشان دهیم.

در همین حال، شهریار امیدوار عضو هیأت مدیره سندیكای تولیدكنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، اظهار داشت: سال‌ها قبل كه سندیكا در حال تأسیس بود، شاید همكاران زیادی به رونق صنعت مواد موثره دارویی امیدوار نبودند، اما حوزه ماده اولیه توانست در قالب نمایشگاه مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، خودنمایی كند.

وی افزود: صنعت ماده اولیه دارویی، یكی از صنایعی است كه از صفر شروع كرد و امروز، مولكول‌های بسیاری در تولید دارو ساخته می‌شود كه نشان می‌دهد جایگاه صنعت مواد اولیه دارویی در كشور، در حال پیشرفت و ارتقا است.

امیدوار گفت: امروز در نقطه‌ای هستیم كه صنعت ماده اولیه در حال عمیق‌تر شدن است. زیرا، دنیای آینده با چالش كمبود منابع مواجه خواهد شد. در حالی كه ما از منابع كافی برخورداریم و این مهم، مزیت كشور ما خواهد بود.

وی افزود: ما باید بتوانیم با قدرت‌های تولید كننده مواد اولیه دارویی در جهان رقابت كنیم و البته، راه آسانی نخواهد بود.

اوژن آهنی عضو كمیته بسته بندی سندیكای تولید كنندگان مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، با اشاره به برگزاری ششمین نمایشگاه بین المللی مواد دارویی، شیمیایی و بسته بندی دارویی، گفت: این رویداد می‌تواند فضای ارتباط با شركت‌های داروسازی را مهیا سازد و به توسعه فعالیت‌ها و همچنین هم افزایی هرچه بیشتر در فضای كنونی جامعه كمك نماید. امیدوارم تمامی فعالان صنعت دارو در این نمایشگاه مشاركت حداكثری داشته باشند تا شاهد توسعه صنعت باشیم.

دسترسی سریع