آثار در دو مرحله علمی و هنری داوری می شوند

با توجه تنوع قالبها، ساختارها و بخشهای مختلف جشنواره و محتوا محور بودن آثار، برای داوری منصفانه در ابتدا آثار رسیده، در كمیته علمی بررسی و سپس آثار منتخب به كمیته داوری نهایی ارسال می شود.

1396/07/24
|
13:35

سعید یوسفی بیله سوار، دبیركمیته نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث درخصوص اقدامات صورت گرفته در كمیته داوری گفت:كمیته داوری این جشنواره در ابتدای شهریورماه تشكیل و در حال حاضر با ارسال آثار ازسوی علاقمندان به دبیرخانه كار خود را آغاز كرده است. طرح‌ها، پیشنهادها و اقدامات عملیاتی و اجرایی در این كمیته كارشناسی و در حال انجام است. طبق برنامه‌ریزی و تقویم زمان‌بندی‌شده تا قبل از اختتامیه برگزیدگان مشخص خواهند شد.
وی بر لزوم حضور كارشناسان حوزه‌های مختلف در این تركیب تاكید و بیان كرد: داوران براساس تجربه، دانش، تخصص و نقش تأثیرگذاری كه در حوزه های دانشگاه های علوم پزشكی و علوم هنری، دارند، انتخاب شده‌اند. با توجه به تخصصی بودن رادیوسلامت و تنوع قالب ها، ساختارها و بخشهای مختلف جشنواره و محتوا محور بودن آثار، برای داوری منصفانه در ابتدا آثار رسیده، در كمیته علمی بررسی و سپس آثار منتخب غربالگری و به كمیته داوری نهایی ارسال می شود .
دبیركمیته داوران این جشنواره به تفكیك محورهای جشنواره پرداخت و ادامه داد: با توجه به محورهای سه گانه جشنواره و تفاوت آثار ارسالی در بخش های شنیداری؛ دیداری و مكتوب سعی شده است برای هریك از این گروه‌ها، شاخص‌های عمومی و اختصاصی تدوین شود و در هر سه بخش داوری جداگانه‌ای انجام خواهد شد به طوری كه از سه حوزه سیما ؛ صدا و پژوهش (آثار مكتوب) نمایندگانی برای داوری حضور خواهند داشت.
یوسفی در خصوص بخش های این جشنواره گفت: این جشنواره در بخش‌های شنیداری، دیداری، مكتوب و در قالب‌های psa، مینی فیچر، فیچر و مستند گزارشی، اینفوگرافی، گزارش و داستانك برگزار شده است.
وی درتشریح بخش مستندگزارشی در حوزه شنیداری بیان كرد: مستند گزارشی در رادیو یكی از پر طرفدارترین بخش های شنیداری است چراكه همیشه مستند و گزارش دو مقوله بوده كه مخاطب بیشتر با آن ارتباط برقرار كرده و برنامه سازان از این ابزار برای القای پیام استفاده می كنند در این جشنواره برای بررسی سریع تر و توجه دهی بیشتر مخاطب به پیام زمان مستند گزارشی كمتر از 10 دقیقه در نظر گرفته شده است.
به گفته وی، مینی فیچر خبری است كه ساده بیان نمی شود بلكه مصداقی و داستانی یك خبر را در مدت 5 دقیقه بیان می كند. سوژه مینی فیچر باید مردم پسند باشد و تنها بر روی یك موضوع تمركز شود و برای این منظور لازم است مسیرراه نوشته شود و گزارشگر اطلاعات كافی در زمینه‌ی موضوع مورد نظر در اختیار داشته باشد و از حاشیه روی اجتناب كند.یك مینی فیچر باید شروع قوی داشته باشد (مانند قلاب، ذهن شنونده را درگیر كند). برای آغاز قدرتمند می‌توان از صدای محیط، قطعه موسیقی با گفته‌هایی تاثیر گذارو ... استفاده كرد و نیز لازم است مینی فیچر دارای پایان بندی مناسب باشد.
یوسفی بیله سوار در خصوص بخش های دیگر جشنواره نیز گفت: آثار ارسالی در دو بخش «شهروند خبرنگار» و «شهروند هنرمند» نیز ارزیابی می‌شود كه علاقمندان بدون هیچ سابقه تولید برنامه می توانند در این بخش ها نیز آثار خود را ارسال كنند.
یادآور می شود، نخستین جشنواره كشوری «پیشگیری از سوانح و حوادث» به همت شبكه رادیویی سلامت از چهارم شهریور ماه آغاز شده است و علاقه مندان برای شركت در این جشنواره می توانند آثار خود تا یكم آذر ماه به دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال كنند.

دسترسی سریع