بر اساس مطالعات، افراد مسنی كه رژیم غذایی باكیفیتی شامل سبزیجات، میوه، غلات كامل، آجیل و ماهی دارند، حجم بافت مغزشان بیشتر است.
با بالا رفتن سن، مغز با نرخی در حدود 5 درصد در هر دهه پس از 40 سالگی تمایل به كوچك شدن دارد و این كوچك شدن هرچه بیشتر ادامه یابد، بیشتر بر تواناییهای شناختی فرد تأثیر میگذارد. راههایی برای حفظ حجم مغز سالم، حتی با افزایش سن، وجود دارد كه یكی از مهمترین آنها توجه و تمركز بر رژیم غذایی است. این مواد غذایی از كوچك شدن مغز در سنین بالا جلوگیری میكنند:
1) ماهی
مغز از 60 درصد چربی تشكیل شده كه نیمی از آن اسیدهای چرب امگا 3 هستند. امگا 3 در ماهیهایی مانند قزلآلا، سالمون، شاهماهی و ساردین یافت میشود. خوردن حداقل یك وعده ماهی در هفته از كوچكشدن مغز جلوگیری میكند.
2) كاكائو
كاكائو نورونها و رشد رگهای خونی را در بخشهایی از مغز كه با حافظه و یادگیری مرتبط هستند، تحریك میكند و انعطافپذیری مغز را برای یادگیری بهبود میبخشد.
3) تخممرغ
ویتامین B-6، B-12 و اسید فولیك موجود در تخممرغ، هرگونه زوال شناختی را به تعویق میاندازد و از كوچكشدن مغز جلوگیری میكند.
4) توت
تركیبات موجود در توتها میتوانند ارتباطات سلولی مغز را بهبود بخشند، التهاب را كاهش دهند و بیماریهای تخریبكننده عصبی را كنترل كنند. برای جلوگیری از كوچكشدن مغز، از مصرف توتفرنگی، توت سیاه، توت سفید و شاهتوت غافل نشوید.
5) سبزیجات
سبزیجاتی مانند اسفناج، كلم پیچ و بروكلی سرشار از ویتامین K هستند. این ویتامین به تشكیل چربی در سلولهای مغز كمك میكند، كه برای سلامت این عضو ضروری است و میتواند حافظه را بهبود بخشد.