مدیر رادیو سلامت: رسانه می‌تواند با پیام‌های صحیح سلامت جامعه را ارتقاء دهد سلامت روان

مدیر رادیو سلامت با بیان اینكه رسانه با مهندسی فرهنگی و ارائه پیام‌های صحیح می‌تواند در زندگی، نگاه و نگرش مردم اثرگذار باشد، گفت: برای پیشگیری از سوانح و حوادث باید نقشه ذهنی كشور به استانداردهای پیشگیرانه نزدیك باشد.

1396/07/23
|
13:47

دكتر صدیقه اعتمادسعید، رئیس نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث و مدیر رادیو سلامت با اشاره به اینكه پیشگیری از سوانح و حوادث یكی از اولویت‌های مهم این شبكه رادیویی است، در خصوص چرایی برگزاری این جشنواره گفت: در طول تاریخ سوانح و حوادث از عوامل تهدید كننده سلامت و زندگی بشر بودند و این عامل در دنیای امروز، به عنوان یكی از بزرگترین مشكلات زندگی انسان محسوب می‌شود.

وی در ادامه افزود: دومین علت مرگ و میر در تمام سنین و اولین علت مرگ و میر در گروه سنی 15 تا 35 سال سوانح و حوادث است و از عوامل مهم معلولیت هستند. از این رو، اولویت های سلامت براساس شاخص¬هایی همچون بارهزینه اقتصادی و روانی، مرگ و میرها و قابلیت‌های پیشگیری سنجیده می‌شود.

مدیر رادیو سلامت هدف كلی از برگزاری این جشنواره را پیشگیری از آسیب‌های ناشی از حوادث و ارتقاء ایمنی عنوان و بیان كرد: مرگ و میر ناشی از حوادث در سنین 15 تا35 سالگی ـ نیروی انسانی كه در حداكثر زمان تعامل اجتماعی و دوران اقتصادی است ـ ضربه بر پیكر توسعه جامعه است. باتوجه به اینكه سوانح و حوادث دومین علت مرگ و میر در كشور بوده و رقم بالایی از بودجه و 7 درصد از بودجه ناخالص ملی را به خود اختصاص داده است، رادیوسلامت تصمیم گرفت تا با برگزاری این جشنواره جامعه را به سمت فرهنگ‌سازی برای یك زندگی ایمن سوق دهد.

دكتراعتمادسعید اظهار كرد: البته نباید فراموش كنیم كه مرگ و میر و معلولیت‌های ناشی از حوادث علاوه بر هزینه‌های اقتصادی برآوردشده بار روانی و مشكلات جانبی نیز به همراه دارد و با توجه به اینكه سانحه قابل پیشگیری است می‌توان با آموزش و آگاهی بخشی از بروز این مشكلات جلوگیری كرد.

وی در خصوص نحوه ارسال آثار و قالب‌های جشنواره گفت: نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث در دو بخش حوادث طبیعی و انسان ساز برگزار می‌شود، حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان و ... و حوادث انسان ساز نیز شامل دو بخش حوادث عمدی مانند خودكشی و دیگركشی و حوادث غیرعمدی مانند حوادث ترافیكی و مسمومیت هاست. از نظر قالب نیز این جشنواره در بخش‌های مختلف «شنیداری» و «دیداری» در قالب‌های آگهی خدمات عمومی یا psa، فیچر، مینی فیچر، مستند گزارشی؛ و در بخش «مكتوب» در قالب‌های داستانك، اینفوگرافی و مستند گزارشی كوتاه برگزار خواهد شد.

مدیر رادیوسلامت تصریح كرد: علاقه‌مندان به شركت در این جشنواره می‌توانند آثار خود را در بخش دیداری و شنیداری و مكتوب تا یكم آذر ماه به پست الكترونیكی دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir، سایت جشنواره به نشانی jpsh.ir و سایت رادیوسلامت به نشانیradiosalamat.ir ارسال كنند. اختتامیه جشنواره متعاقباً اعلام می‌شود.

رئیس نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث ادامه داد: با برگزاری این جشنواره، و حوادث تاسف برانگیزی كه در حوزه ترافیكی و انسان سازی چون ضرب و جرح كه منجر به مرگ طی چند ماه اخیر شده است؛ حساسیت اجتماعی در حوزه سیاستگذران به ویژه در حوزه ترافیكی ایجاد شد كه امیدواریم با برنامه ریزی صحیح این جریان كشوری بتواند از سوانح بسیاری پیشگیری كند و حوادث جزو اتفاقات روزه مره و عادی زندگی جامعه ایرانی نباشد.

وی با تاكید بر اینكه همكاری بین بخشی كشور در حوزه پیشگیری از سوانح و حوادث می‌تواند هدفمندتر و با قوت بیشتری ادامه یابد، گفت: باتوجه به هزینه اقتصادی، از دست دادن منابع انسانی و قابل پیشگیری بودن آسیب های ناشی از حوادث باید به صورت هدفمند برای فرهنگ سازی زندگی ایمن عمل كنیم؛ از این رو رسانه ملی با محوریت رادیو سلامت بر این حوزه متمركز شده است تا به جامعه‌ای ایمن دست یابیم.

مدیر رادیوسلامت با تاكید بر اینكه برای پیشگیری از حوادث طبیعی باید نقشه ذهنی كشور به استانداردهای پیشگیرانه نزدیك باشد، افزود: بهتر است یادمان نرود این حوادث به ما نزدیك است. پس به فكر باشیم و با مهندسی صحیح در بخش‌های اثرگذار، آسیب ها را به حداقل برسانیم.

وی در ادامه به نگاه نقطه‌ای در حوادث انسان‌ساز اشاره و بیان كرد: بروز حوادث در زیرساختهای اساسی از اتفاقات معمول درتمام كشورهای دنیاست، وقوع چنین حوادثی سبب آسیب و صدمه به انسان، صنعت و محیط زیست می‌شود. اگر می‌خواهیم در بخش حوادث انسان‌ساز جامعه را ایمن كنیم باید برداشت‌های جامعه شناسی و روانشناسی داشته باشیم. امیدوارم جشنواره پیشگیری از سوانح و حوادث تلنگری برای توجه به این موضوع باشد.
مدیر رادیو سلامت با تاكید بر نقش رسانه ملی در فرهنگ‌سازی و آگاهی‌بخشی به مردم گفت: رسانه با مهندسی فرهنگی و ارائه پیام‌های صحیح می‌تواند در زندگی، نگاه و نگرش مردم اثرگذار باشد و با فرهنگ‌سازی، ارتقای سلامت در جامعه را شاهد باشیم.

رئیس نخستین جشنواره كشوری پیشگیری از سوانح و حوادث در پایان خاطرنشان كرد: در این جشنواره ما به دنبال این هستیم تا در جامعه به این نگرش برسیم كه حادثه تقدیر نیست و ما می‌توانیم با ایمن‌سازی و آشنایی با فضای ایمن، حادثه را مدیریت كنیم و از حوادث دور باشیم و در مواجهه با حادثه كمترین آسیب را ببینیم.


دسترسی سریع