غذاهای ناسالم خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهند

غذاهای ناسالم به اندازه ورزش نكردن و چاقی خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را در افراد افزایش می دهد.

1402/12/14
|
07:10

به گفته محققان، دو دهه است كه سرطان روده بزرگ و ركتوم در افراد زیر 50 سال افزایش یافته است، به این معنی كه بسیاری از آنها قبل از انجام غربالگری كولونوسكوپی به سرطان مبتلا می‌شوند.

دكتر «متیو كالادی»، رئیس بخش جراحی كولوركتال مركز جامع سرطان دانشگاه ایالتی اوهایو، در این باره می‌گوید: «ما می‌دانیم كه غربالگری كولونوسكوپی با تشخیص بیماری در مراحل اولیه و اغلب پیش سرطانی، جان انسان‌ها را نجات می‌دهد، اما در حال حاضر برای افراد در معرض خطر نسبی این بیماری، قبل از 45 سالگی این غربالگری توصیه نمی‌شود.»

این مسئله عادات سبك زندگی پیشگیرانه را برای بزرگسالان جوان بسیار مهم می‌كند.

كالادی گفت: «برای مردم مهم است كه درك كنند كه عوامل زیادی در خطر ابتلا به سرطان كولوركتال نقش دارند، و هرگز برای ایجاد تغییرات برای كمك به كاهش خطر در جایی كه توانایی انجام این كار را دارید دیر نیست.»

كالادی توصیه می‌كند كه افراد رژیم غذایی حاوی فیبر، مقادیر كم چربی و گوشت قرمز، با چهار تا شش وعده میوه و سبزیجات در روز مصرف كنند.

كالادی گفت: «این تغییرات نه تنها بر خطر ابتلا به سرطان تأثیر می‌گذارد، بلكه احتمالاً سلامت شما را به طور كلی بهبود می‌بخشد».

وی افزود: «چاقی شما را در معرض خطر بیشتر ابتلا به سرطان كولوركتال قرار می‌دهد، بنابراین انجام برخی اقدامات ساده اما مهم- مانند یك رژیم غذایی سالم و ورزش منظم و متوسط- به سلامت كلی كمك می‌كند.»

كالادی همچنین توصیه كرد كه افراد بدون در نظر گرفتن سن، فوراً علائم را بررسی كنند. علائم می‌تواند شامل خونریزی مقعدی، تغییرات ناگهانی در عادات روده، كاهش وزن غیرقابل توضیح و درد شكمی باشد.

به گفته محققان، سرطان در مراحل اولیه بسیار قابل درمان است و اغلب كاملاً درمان می‌شود. شانس درمان با بیماری پیشرفته كاهش می‌یابد.

دسترسی سریع