وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی با بیان اینكه 99 خدمت حوزه سلامت برای مادران باردار به صورت رایگان اجرا میشود، درباره خدمات رایگان سلامت برای كودكان زیر 7 سال در مراكز درمانی دولتی و دانشگاهی توضیح داد.
دكتر بهرام عینالهی در آیین افتتاحیه «بیستوهشتمین اجلاس كشورهای گروه پنج» كه با موضوع سلامت زنان و خانواده صبح امروز، سهشنبه 24 بهمن ماه برگزار شد، اظهار كرد: وزارت بهداشت در نظر دارد كه برنامهای در ارتباط با جمعیت در كشور اجرا كند.
وی با بیان اینكه 99 خدمت حوزه سلامت برای مادران باردار به صورت رایگان اجرا میشود، گفت: این خدمات با هدف حفظ سلامت مادران و ترویج زندگی سالم و ازدواج به هنگام و فرزندآوری متعدد است و در این راستا نیز پوشش بیمهای درمان ناباروری جزو خدماتی است كه اجرا شده است.
وزیر بهداشت با بیان اینكه برنامه سلامت خانواده را در كشور اجرا كردهایم، افزود: با توجه به اینكه سلامت خانواده از اهمیت فراوانی برخوردار است وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی نسبت به اجرای برنامه سلامت خانواده اقدام كرده است.
عینالهی با بیان اینكه ارائه خدمات سلامت رایگان محدود به زنان نمیشود، تصریح كرد: به تازگی، برنامهای در وزارت بهداشت اجرا شده است كه بر مبنای آن كودكان زیر 7 سال خدمات سلامت را در مراكز دولتی و بیمارستانهای دانشكاههای علومپزشكی به صورت رایگان دریافت میكنند.
وزیر بهداشت با بیان اینكه بیست و هشتمین اجلاس كشورهای عضو گروه 5 با موضوع سلامت زنان و خانواده در حال برگزاری است، گفت: برگزاری این جلسه با روزهای سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی تقارن دارد. بررسیها بیانگر این است كه مردم از جشنهای چهل و پنجمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی استقبال كردند.
وی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران خاطرنشان كرد: دستاوردهای بسیار زیادی به دست آوردهایم اما استقلال را باید مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی برشمرد. كشور ایران در دوران ستمشاهی تحت سیطره دیگران قرار داشت و آزادی از معنا تهی بود.
عینالهی با بیان اینكه دستاوردهای جمهوری اسلامی محدود به استقلال نمیشود، افزود: در تمام حوزههای سلامت به موفقیت رسیدهایم.
وزیر بهداشت درباره برگزاری جلسات گروه پنج گفت: برگزاری جلسات كشورهای عضو گروه 5 را یك موفقیت خوب میدانم. كشورهای عضو جهت تحقق اهداف میتوانند با یكدیگر همكاری كنند. كشورهای عضو میتوانند تجربیات فردی و اجرایی خود را در جهت رسیدن به اهداف و اجرای كامل آن در منطقه در اختیار یكدیگر قرار دهند. ما با همكاری یكدیگر میتوانیم در حوزه سلامت به موفقیتهای بسیاری نائل آییم.
وی با اشاره به اشتراكهای كشورهای عضو گروه 5 خاطرنشان كرد: این كشورها دارای اشتراكات فراوان اجتماعی، فرهنگی، جغرافیایی، اپیدمیولوژی، وجود بیماریهای مشترك در منطقه، تردد سالانه شهروندان كشورهای عضو، مسائل اقتصادی و حتی بروز حوادث طبیعی میتوانند عواملی باشند كه راهكارهای مشترك برای عرصههای بهداشتی و درمانی داشته باشیم.
عینالهی با بیان اینكه همكاری در حوزه سلامت میان همسایگان یك ضرورت اجتناب ناپذیر است، افزود: اگرچه گروه 5 تشكیل شده اما برگزاری اجلاس این گروه برای مدتی تعلیق شده بود. در دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران، برگزاری اجلاس كشورهای عضو گروه 5 در كانون توجه قرار گرفت؛ كه از آغاز تشكیل دولت سیزدهم جمهوری اسلامی ایران تا به امروز 8 اجلاس برگزار شده است. به طور قطع، برگزاری اجلاس كشورهای عضو گروه 5 باعث تعمیق همكاری در حوزه سلامت میشود.
وی ادامه داد: كشورهای عضو گروه 5 میبایست ارتقاء شاخص سلامت منطقه را در كانون توجه قرار دهند و در جهت تحقق این موضوع گام بردارند. بیست و هشتمین اجلاس كشورهای عضو گروه 5 با موضوع سلامت زنان و خانواده در حال برگزاری است. زنان، مادران آینده هستند و خانواده نقش محوری در جامعه دارد. با توجه به اینكه خانواده نقش محوری دارد باید به موضوع سلامت خانواده اهمیت دهیم.
وزیر بهداشت گفت: اگر شرایط خانواده درست باشد جامعه نیز درست میشود. اگر بخواهیم یك جامعه سالم داشته باشیم باید به سلامت خانواده توجه كنیم و خانواده را محور سلامت در نظر بگیریم. مادران، نقش موثری در سلامت خانواده دارند؛ چرا كه میتوانند مسائلی مانند تغذیه خوب، تغییر سبك زندگی و سلامت روانی را در خانوادهها اجرا كنند.
عینالهی با بیان اینكه وزارت بهداشت به موضوع سلامت خانواده توجه میكند، گفت: به دلیل اینكه موضوع سلامت خانواده را در كانون توجه قرار دادهایم برنامه سلامت خانواده را در كشور ایران اجرا میكنیم. در نظر داریم «كنگره بینالمللی پوشش همگانی سلامت خانواده و نظام ارجاع الكترونیك» را طی روزهای پانزدهم و شانزدهم اسفند ماه برگزار كنیم.
وزیر بهداشت گفت: بررسیها بیانگر این است زنان حدود 50 درصد افراد یك جامعه را تشكیل میدهند. بنابراین با توجه به جمعیت زنان و نقش محوری آنان در خانواده باید به موضوع سلامت زنان توجه كرد. همچنین زنان میتوانند نقش محوری در جهت اجرای جوانی جمعیت و جمعیت شاداب داشته باشند. اگر خواهان داشتن فرزند سالم هستیم باید مادر سالم داشته باشیم. در اكثر خانوادهها مادران بیشترین نقش را در حفظ و سلامت اعضای خانواده ایفا میكنند و اهمیت سلامت زنان به جوانی جمعیت و جمعیت شاداب و بحث مربوط به بارداری و مواردی كه یائسگی دارند و ... اهمیت دارد و اگر میخواهیم فرزند سالم داشته باشیم باید مادر سالم داسته باشیم و نقش مادر در محوریت سلامت و جامعه قرار دارد. خانواده سالم به مادر نیاز دارد.
عیناللهی با اشاره به دستاوردهای جمهوری اسلامی در حوزه سلامت گفت: امید به زندگی در ابتدای انقلاب اسلامی 56 سال بود، اما در حال حاضر، امید به زندگی به 78.5 سال رسیده است. میزان امید به زندگی، یكی از شاخصهای مهم عرصه سلامت به حساب میآید. همچنین میزان مرگ و میر مادران در پیش از انقلاب معادل 255 در 100 هزار تولد زنده بود كه این عدد به 23.7 در 100 هزار تولد زنده رسیده است.