كدام روغن مایع موثر است؟/ سرخ كردن، مواد غذایی را سمی می كند

یك متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: یكی از روغن هایی كه برای سرخ كردن مناسب است روغن كنجد است كه مقاومت بیشتری دارد.

1396/07/17
|
11:52

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت،دكتر ضیاءالدین مظهری، متخصص تغذیه و رژیم درمانی در خصوص فرق بین روغن های مایع در برنامه «یك نكته یك متخصص» شبكه رادیویی سلامت افزود: روغن های مایع، به چند دسته تقسیم می شوند. روغن های مایعی كه فقط باید برای سالاد و سس به كار گرفته شوند و نباید حرارت ببینند؛ و روغن هایی كه برای پخت و پز، مناسب هستند.
وی ادامه داد: این روغن ها در حالت پخت پز، نود و پنج تا صد درجه سانتی گراد نیاز به حرارت دارند تا جوش آیند. برای سرخ كردن مواد غذایی باید از روغن هایی استفاده كرد كه نقطه دودشان بالا باشد.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی افزود: اگر برای سرخ كردن مواد غذایی از روغنی استفاده كنیم كه نقطه دود كمتری داشته باشد با افزایش حرارت، از روغن، دود آبی رنگ با بوی زننده متصاعد می شود. اینجاست كه معلوم می شود روغن برای سرخ كردن مناسب نبوده است.
مظهری در ادامه بیان كرد: یكی از روغن هایی كه برای سرخ كردن مناسب است روغن كنجد است كه مقاومت بیشتری دارد. روغن زیتون نیز حرارت ٢٥٠یا ٢٧٠درجه سانتی گراد را میتواند تحمل كند.
این متخصص تغذیه و رژیم درمانی در پایان اظهارداشت: توصیه ما این است هر قدر غذاها را به صورت آب پز و بخار پز و فر پز بخوریم بهتر است زیرا سرخ كردن، كیفیت مواد غذایی را پایین می آورد و آنها را سمی می كند.

دسترسی سریع