یك فلوشیپ صرع و نوار مغزی گفت: تشنج و صرع با یكدیگر فرق دارند و لزوما هر فردی كه تشنج می كند صرع ندارد.
به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر بهنام صفرپور، فلوشیپ صرع و نوار مغزی در گفتگو با درمانگاه مهر برنامه «خونه زندگی» با بیان اینكه تشنج بیماری است كه به اشكال مختلف خودش را نشان میدهد، افزود: در بیماری صرع، فرد، دو نوبت تشنج باید داشته باشد، البته این تشنج ناشی از یك چیز حاد نیست.
وی ادامه داد: اگر با ام آر ای و آزمایشهایی كه پزشكان انجام میدهند، تشخیص دهیم كه احتمال تشنج تا چند سال آینده، بالای 60 درصد است، تشخیص بیماری صرع به بیمار خواهیم داد.
این فلوشیپ صرع و نوار مغزی، به علل بیماری صرع اشاره و بیان كرد: بیماری صرع علتهای مختلفی دارد كه یك از مهمترین آن، علت ساختاری مغز است. به گونهای كه اختلالات تكاملی مغز گاهی اوقات ممكن است رخ دهد و فرد را دچار صرع كند.
وی با بیان اینكه از دوران جنینی، نورونها و سلولهای عصبی تمایز پیدا میكنند و میخواهند مهاجرت كنند، گفت: ممكن است آن مهاجرت، به خوبی صورت نگیرد و یك بافت غیرطبیعی شكل بگیرد و فرد را دچار تشنج كند.
صفرپور، ضایعاتِ عروقِ مغز و تومورها را جزو اختلالات ساختاری مغز دانست و افزود: ممكن است اختلال ساختاری به صورتی باشد كه بیمار دچار یك تروما و ضربه مغزی شده باشد و این آسیب مغزی، بعدها فرد را دچار تشنج كند.
این فلوشیپ صرع و نوار مغزی با بیان اینكه اختلالات متابولیك نیز میتوانند باعث تشنج شوند، ادامه داد: اختلالات ژنتیكی، عفونتهای مغزی، مننژیتها نیز باعث تشنج میشوند و اختلالات اوتومیوم، علتِ رایج صرع است.
بخش «درمانگاه مهر» برنامه زنده «خونه زندگی» را می توانید شنبه تا پنجشنبه هر هفته ، از ساعت 10 و 30 دقیقه به مدت 60 دقیقه، از رادیو سلامت شنونده باشید.