یك فوق تخصص كبد و گوارش: سیر و پیاز تشدید كننده رفلاكس معده

یك فوق تخصص كبد و گوارش گفت: تاثیر سیر و پیاز در زخم های گوارشی از جمله زخم معده و زخم اثنی عشر ذكر نشده است؛ ولی تشدید كننده ی بیماری های IBS و رفلاكس هستند.

1402/10/10
|
14:17

به گزارش روابط عمومی رادیو سلامت، دكتر سمیه خیاطیان، فوق تخصص كبد و گوارش در گفتگو با برنامه «فراسو» درباره ی چگونگی ایجاد زخم های گوارشی افزود: ابتدا در دستگاه گوارش التهاب ایجاد می شود كه این التهاب در طولانی مدت باعث آسیب به بافت مخاطی شده ، و هنگامی كه آسیب وارد شده، بیش از 5 میلی متر شود، آن وقت به آن زخم گوارشی می گوییم.
او علت اصلی ایجاد زخم های گوارشی را مبتلا شدن به عفونت میكروب اچ پیلوری و مصرف خودسرانه و طولانی مدت مسكن ها دانست و افزود: داروهای مسكن در دسترس مانند ایبوپروفن، ژلوفن و مفنامیك اسید، باید محدود مصرف شوند، اما در صورت مصرف حتما تحت نظر پزشك معالج مصرف شود.
این فوق تخصص كبد و گوارش با اشاره به علائم زخم های گوارشی مانند درد سر دل، درد معده، سیری زودرس، استفراغ خونی، و مدفوع خونی ادامه داد: گاهی اوقات زخم های گوارشی بدون علامت هستند و فرد ممكن است با خونریزی گوارش به بیمارستان مراجعه كند.
او پرهیز از مصرف غذاهای آماده و فراوری شده، و همچنین مصرف غذاهای چرب و كم ادویه را ضروری دانست و توصیه كرد: افراد سیگار و الكل را كنار بگذارید و مصرف نوشابه و غذاهای آماده را به حداقل برسانید.
خیاطیان زمینه ژنتیك و سابقه خانوادگی سرطان های گوارشی در اقوام درجه یك را از عوامل خطر دانست و گفت: این افراد باید هر چند وقت یك بار غربالگری انجام دهند.
این فوق تخصص كبد و گوارش در پایان با تاكید بر تغذیه مناسب، رعایت بهداشت دست و بهداشت مواد غذایی، انجام ورزش و فعالیت بدنی خاطرنشان كرد: سبك زندگی سالم، سبب پیشگیری از اكثر بیماری ها از جمله بیماری های گوارشی می شود.

دسترسی سریع