برای نخستین بار در استان قم اجرایی می شود؛ طرح آزمایشی تجمیع سازمان های امدادی و انتظامی با محوریت اورژانس 115

با هدف خدمات دهی سریع و باكیفیت سازمانهای امدادی از جمله اورژانس 115، پلیس راهور، هلال احمر و آتش نشانی به همشهریان، طرح آزمایشی (SOS) در استان قم اجرایی می شود.

1396/07/16
|
13:45

محمدرضا حسنی، رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی قم در گفتگو با شبكه رادیویی سلامت با اشاره به اجرای این طرح آزمایشی به دلیل كیفیت بالای خدمات امدادی در قم گفت: در این طرح همه شماره های امدادی و انتظامی ادغام و شماره تلفن واحدی در نظر گرفته می شود كه جوابگوی همه نیازهای تماس گیرندگان باشد.
وی با بیان اینكه این طرح با نام اس او اس (SOS) با هدف خدمات دهی سریع و باكیفیت سازمان های امدادی از جمله اورژانس 115، پلیس راهور، هلال احمر و آتش نشانی به همشهریان صورت می گیرد، افزود: زیرا در زمان وقوع رخدادی، فرد حادثه دیده در شك و استرس قرار دارد و احتمال این كه شماره مورد نظر در ذهن فرد باشد، كمتر است.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی قم در ادامه با تاكید بر اینكه با اجرای این طرح، سازمان های امدادی در مكانی مشترك مستقر می شوند، گفت: كارشناسان حدود یك سال است كه كه چگونگی اجرای نرم افزاری و سخت افزاری این طرح را بررسی كرده اند و در صورت حل مشكل مالی، به طور حتم تا قبل از پایان امسال اجرایی می شود.
حسنی در ادامه تصریح كرد: برقراری سامانه الكترونیكی لازم در یك فضای بزرگ، پیش بینی فضای فیزیكی برای همه نهادها، پیش بینی امكانات رفاهی لازم، استقرار نیروهای انسانی، ارتباط بین نیروها و اعلام یكی شدن شماره ارگان های امدادی از مراحل اجرای این طرح است.
وی با اشاره به همكاری معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی در اجرای طرح اس او اس، بیان كرد: برای اجرای این طرح هزینه ای بالغ بر 35 میلیارد ریال پیش بینی شده كه باید بازنگری شود، زیرا عملیاتی شدن كامل طرح بیش از 50 میلیارد ریال هزینه لازم دارد.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی قم با بیان اینكه در سالجاری جهشهای بلندی در ارائه خدمات نوین در اورژانس خواهیم داشت، بیان كرد: ارتقاء كیفت خدمات، مكانیزه كردن مدیریت و نظارت در ارائه خدمات پایگاه های اورژانس بسترهای اساسی كه باعث بهره مندی مردم می شود را در دستور كار داریم.
وی تبدیل سامانه بی سیم آنالوگ به دیجیتال را از دیگر طرح ها عنوان و بیان كرد: با اجرایی این طرح، پوشش و ضریب نفوذ بی سیم های اورژانس در سطح شهر افزایش می یابد و موجب ارتباط موثر آمبولانس ها با مركز فرماندهی می شود.
حسنی با بیان این كه 50 درصد این طرح تكمیل شده و تا پایان سال اجرایی می شود، افزود: هزینه اجرای طرح حدود هشت میلیارد ریال برآورد شده است كه با حمایت های معاونت درمان دانشگاه علوم پزشكی و اورژانس كشور تامین می شود.
رئیس مركز مدیریت حوادث و فوریت های پزشكی قم به مكانیزه كردن استفاده از آمبولانس ها اشاره كرد و گفت: در این طرح همه آمبولانس ها به دستگاه جی پی اس، تلفن همراه و تب لت مجهز می شوند و سامانه ارتباطی كاملا الكترونیك بین آمبولانس و فرماندهی برقرار می شود.
وی افزود: در قالب این طرح همه شرح حال بیمار كه قبلا در قالب فرم های كاغذی تهیه می شد، به صورت الكترونیكی و با استفاده از تلفن همراه یا تب لت منعكس می شود و پزشك حاضر در مركز بلافاصله اطلاعات را دریافت می كند و به كارشناسان مشاوره می دهد؛ از سوی دیگر، بیمارستان ها نیز از وجود بیمار نیازمند با خدمات خاص مطلع می شوند تا بستر لازم برای پذیرش بیمار در مركز درمانی مهیا شود.
حسنی با بیان اینكه تجهیزات لازم برای اجرایی كردن این طرح خریداری شده و تا پایان سال عملیاتی می شود، اظهارداشت: این طرح علاوه بر انتقال سریع اطلاعات، مركز فرماندهی را با استفاده از سیستم جی پی اس از محل تردد آمبولانس ها مطلع می كند و اگر در مسیر حركت آمبولانس ترافیك باشد، از پلیس راهور درخواست كمك می كند.
یادآور می شود، نخستین جشنواره كشوری «پیشگیری از سوانح و حوادث» به همت شبكه رادیویی سلامت از چهارم شهریور ماه آغاز شده است و علاقه مندان برای شركت در این جشنواره می توانند آثار خود تا یكم آذر ماه به دبیرخانه جشنواره به نشانی info@jpsh.ir یا سایت جشنواره به نشانی www.jpsh.ir ارسال كنند.

دسترسی سریع